الگوی کف دوقلو؛ قسمت هفدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال (ریدایرکت شد)


الگوی کف دوقلو چیست؟ در این قسمت به آموزش پترن نموداری Double Bottom در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مانند بیت کوین می‌پردازیم.

جلسه هفدهم دوره آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال به الگوی مشهور کف دوقلو یا کف دوگانه (Double Bottom) اختصاص یافته است. این الگوی نموداری، جزو مشهورترین پترن‌ها در تحلیل تکنیکال و ترید است. پیش از پرداختن به معرفی این پترن، باید اشاره کنیم که کف دو قلو یا کف دوگانه در چهار حالت تشکیل می‌شود. این چهار حالت از نظر عملکرد تفاوتی باهم ندارند، اما از نظر ظاهری، متفاوت هستند. در ادامه این چهار حالت را معرفی خواهیم کرد. همچنین الگوی کف دو قلو یک پترن نموداری بازگشتی محسوب می‌شود.

شکل الگوی کف دوقلو

حالتی را تصور کنید که قیمت در یک روند یا موج نزولی قرار گرفته و در انتهای این روند یا موج نزولی به یک حمایت رسیده و کاهش قیمت متوقف می‌شود. قیمت کمی بالا می‌رود و مجددا به همان سطح حمایت بازگردد. در این حالت دو کف قیمتی در یک سطح (سطح حمایتی) ایجاد می‌شود، از این جهت که دو کف قیمتی در یک سطح یکسان تشکیل می‌شود، نام آن را کف دوقلو گذاشته‌اند. حال بسته به شکل ظاهری کف‌های ایجاد شده، چهار حالت مختلف برای این الگو بوجود خواهد آمد:

  • حالت اول: الگوی کف دو قلو آدم – آدم

آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

در این حالت هر دو کف‌ قیمتی دارای ظاهری نوک تیز و شبیه به حرف v داشته و با یک یا دو کندل حمایت را لمس کرده و سپس به طرف بالا پرتاب خواهند شد.

  • حالت دوم: کف دوقلو آدم – حوا

 

آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

در این حالت کف اول آدم و کف دوم حوا نامیده می‌شود. کف اول یا کف آدم، مشابه حالت اول است ولی کف دوم ظاهری متفاوت دارد. کف دوم حالتی گرد و عریض داشته و مشابه حرف U است. همانطور که گفته شد، این تفاوت صرفا در شکل ظاهری بوده و در عملکرد این الگو، آدم یا حوا بودن کف‌ها تمایزی ایجاد نخواهد کرد.

  • حالت سوم: کف دو قلو حوا – آدم

 

آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

در این حالت کف اول حوا و کف دوم آدم بوده که دقیقا برعکس حالت دوم است.

  • حالت چهارم: الگوی کف دوقلو حوا – حوا

آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

و در انتها در این حالت هر دو کف قیمتی از نوع حوا است.

حالا که با چهار حالت مختلف این الگو آشنا شدید، به راحتی می‌توانید این الگو را در نمودارها بیابید. در ادامه آموزش این الگوی نموداری، تمامی چهار حالت یکسان بوده و همانطور که گفته شد، تنها تفاوت در شکل ظاهری آنها بود.

اعتبار الگوی Double Bottom

برای بررسی اعتبار الگو به موارد زیر توجه فرمایید:

  • اختلاف قیمتی کف‌ها: بین دو کف قیمتی تشکیل شده نباید اختلاف زیادی وجود داشته باشد. اختلاف قیمت کمتر از 5 درصد، قابل قبول است. اما هرچه اختلاف قیمت بیشتر شود، اعتبار این الگو کاهش می‌یابد.

الگوی کف دوقلو

  • اختلاف بین بالاترین و پایین‌ترین قیمت در الگو نیز یکی دیگر از پارامترهای موثر در اعتبار الگوی کف دو قلو است. این اختلاف قیمت نباید کمتر از 10 درصد باشد. اختلاف کم بین سقف و کف الگوی کف دوقلو، اعتبار آن را کاهش می‌دهد.

الگوی کف دوقلو

  • بررسی حجم معاملات: مانند تمام الگوهای نموداری که تا اینجا معرفی شده‌اند، حجم معاملات یکی از پارامترهای بررسی اعتبار پترن‌ها است. در مورد الگوی کف دو قلو بایستی حجم معاملات در کف دوم پایین‌تر از حجم معاملات در کف اول باشد. همچنین شکست الگو بهتر است با حجم معاملات بالا رخ دهد. به تصویر زیر توجه کنید:

الگوهای نموداری در تحلیل تکنیکال

درصد خطا

الگوی نموداری کف دو قلو در بین سایر پترن‌ها که تاکنون معرفی شده‌اند، درصد خطای نسبتا پایینی دارد. در میان 281 الگوی کف دو قلو که توسط بولکوفسکی بررسی شده‌، تنها در 5 درصد موارد این الگو خطا داشته و در 95 درصد مواقع عملکرد مورد انتظار از این الگو برآورده شده است. همچنین احتمال رسیدن قیمت به هدف الگو، 60 درصد است. این مقدار خیلی امیدوار کننده نیست. لذا همواره توصیه می‌شود که برای تعیین میزان تارگت الگوی کف دوقلو، بیشتر به مقاومت‌های بالای پترن توجه کنید.

هدف الگوی کف دو قلو

در بخش انتهای معرفی این الگوی نموداری محبوب، قصد داریم تارگت یا هدف پترن را اندازه‌گیری کنیم. قبل از اندازه‌گیری تارگت الگو توجه داشته باشید که احتمال رسیدن قیمت به این تارگت اندازه‌گیری شده، 60 درصد است. پس صرفا نمی‌توان به این اندازه‌گیری الگو بسنده کرد. بهتر است پس از شکست الگو، نقطه تارگت را نزدیک‌ترین سطح مقاومت قرار دهید.

به‌هرحال، برای اندازه‌گیری هدف الگوی کف دوقلو مشابه تصویر زیر عمل کنید. اندازه‌گیری تارگت این الگو بسیار ساده بوده، به‌طوریکه فاصله بین کف تا خط گردن را به نقطه شکست اضافه کنید، عدد بدست آمده، تارگت احتمالی این پترن است.

الگوی کف دوقلو

در جلسه آتی به معرفی الگوی سقف دوقلو خواهیم پرداخت.

ادامه دوره: الگوی سقف دوقلو؛ قسمت هجدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

قسمت قبل: الگوی سر و شانه سقف؛ قسمت شانزدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

*در صورت داشتن سوال، کاربران می‌توانند آن را در گروه تلگرامی اکسچینو مگ مطرح نمایند.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (2 نظر)
نوراله عرب

با سلام مطلبتون مفید بود. خسته نباشید

0 پاسخ دهید
18:17:57 1399/12/10
هادی اسلام پناه

سلام خسته نباشید ، ممنون از مطالب مفیدتون به نظرم در قسمت (اعتبار الگو) جای دو تصویر اول اشتباهه ، یا شاید من گیج شدم ،هرچقدر نگاه کردم آخرش به این رسیدم که شاید جاشون اشتباهه

0 پاسخ دهید
16:40:58 1401/01/15