توکن و استاندارد ERC20 چیست؟ (ریدایرکت شد)


توکن ERC20 و استاندارد آن چیست؟ چه استانداردی دارد؟ کدام کوین‌ها و ارزهای دیجیتال بر این مبنا ساخته شده‌اند؟ توکن‌ها ERC20 چه مشکلاتی دارند؟ در این مقاله قرار است به این سوالات پاسخ دهیم.

بیشتر ارزهای دیجیتال بلاک چین خودشان را ندارند و به جای آن در شبکه اتریوم اجرا می شوند .آنها این کار را با استفاده از توکن های ERC20 انجام می دهند. اتریوم مانند بیت کوین فقط یک بلاکچین نیست، بلکه یک پلتفرم است. این بدان معناست که Dapp ها (اپلیکیشن غیرمتمرکز) روی آن ساخته شده و توکن های دیگر می‌توانند روی آن اجرا شوند. برخی از توکن‌ها، مانند بایننس کوین، روی توکن های ERC20 تنظیم می‌شوند، در حالی که سایر ارزهای دیجیتال، آن را  به عنوان سنگ بنایی برای بلاکچین خود می‌بینند.

توکن ERC20 چیست؟

توکن های ERC20 رایج ترین توکن هایی هستند که در شبکه اتریوم استفاده می شوند. آنها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که برای توابع پرداختی مورد استفاده قرار می‌گیرند و به عنوان توکن‌های کاربردی (utility tokens) شناخته می‌شوند. از آنها همچنین می‌توان برای پرداخت کالاها و خدمات استفاده کرد. از ویژگی‌های این توکن ها:

تعویض پذیر (Fungible) هستند: کد هر توکن مانند دیگر توکن‌های مشابه است، البته از تاریخچه تراکنش‌ها می‌توان برای شناسایی و تفکیک توکن های ERC20 استفاده کرد.

قابل انتقال (Transferable) هستند:  این توکن‌ها را می توان از یک آدرس به آدرس دیگر ارسال کرد.

عرضه مشخصی (Fixed supply) دارند: باید تعداد مشخصی از این توکن‌ها ایجاد شود تا توسعه دهندگان نتوانند توکن‌های بیشتری صادر کنند و عرضه را افزایش دهند.

آیا می دانستید که EOS، ترون، و وی‌چین در اصل به عنوان توکن های ERC20 منتشر شده بودند و اکنون به شبکه های اصل مربوطه خود تبدیل شده‌اند؟

کدامیک از ارزهای دیجیتال بر مبنای استاندارد ERC20 ساخته شده‌اند؟

بیش از 300 ارز دیجیتال مبتنی بر استاندارد ERC20 وجود دارد که همگی در شبکه اتریوم اجرا می شوند.  در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:

بایننس کوین: توکن داخلی صرافی بایننس است که به منظور پرداخت هزینه‌های معاملاتی استفاده می شود. بایینس به منظور کاهش عرضه بایننس کوین، هر سه ماه یکبار بخشی از کوین‌های خود را می سوزاند.

OmiseGO: یک راه حل پرداختی عرضه شده توسط شبکه غیرمتمرکز با هدف قرار دادن بانک‌ها و سایر موسسات مالی است. این ارز مبتنی بر اتریوم بوده و از پروتکل پلاسما استفاده می‌کند تا شبکه به سرعت اجرا شود.

0x: یک پروتکل باز برای مبادلات غیرمتمرکز است. تراکنش‌ها توسط سیستم قراردادهای هوشمند ساخته می‌شود که اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز می‌توانند به آن متصل شوند. این امر نقدینگی را برای آنها فراهم می کند.

مشکلات توکن های ERC20

توان عملیاتی پایین: هنگامی که Dapp ها با حجم بالای تقاضا مواجه میشوند، شبکه اتریوم مسدود می‌شود به عنوان مثال وقتی که CryptoKitties با حجم تقاضای زیادی مواجه می‌شود، شبکه کند شده و هزینه معاملات بیشتر می‌شود.

تراکنش‌ها آهسته: مدت زمان ایجاد هر بلاک حدود 14 ثانیه است، بنابراین معاملات برای پردازش تا یک دقیقه زمان دارند. این مدت زمان ممکن است برای برخی کاربردها کافی باشد، اما برای بعضی کاربردهای دیگر کند است.

اتر: وقتی معاملات انجام می شود، یک ارزدیجیتال ثانویه به نام اتر برای پرداخت کارمزد معاملات مورد نیاز است. این امر می‌تواند به زمان و هزینه اضافه کند، همچنین می‌تواند منجر به شلوغی پلتفرم‌های مختلف شود.

سایر استانداردهای اتریوم

علاوه بر توکن های استاندارد ERC20 به دلایل مختلف استانداردهای دیگری نیز بر اتریوم ایجاد شده‌اند. درادامه به چند مورد از آنها که در مراحل مختلف توسعه قرار دارند اشاره میکنیم:

  • ERC-721: این توکن‌ها تعویض پذیر نیستند. هر توکن منحصر به فرد است و کد خاص خود را دارد که آن را به ارزهای قابل وصول تبدیل می کند.
  • ERC-1400: اینها توکن‌های اوراق بهادار (security tokens) هستند. بنابراین می‌توان آن ها را به صورت اوراق بهادار فروخت. این امر به کنترل بیشتر بر افرادی که به ارزها دسترسی دارند و همچنین استفاده از پروتکل های احراز هویت مشتری (know-your-customer)، نیاز دارد.
  • ERC-223: وقتی یک تراکنش ایجاد میشود، کارمزدها در حال حاضر به اتر پرداخت می‌شوند. این استاندارد اجازه می دهد تا با استفاده از توکن‌های موجود، کارمزد معاملات را پرداخت کنید. این بدان معنی است که برای مثلا انتقال آگوور باید با توکن Augur و با نماد REP کارمزدد مورد نظر پرداخت شود.
  • ERC-777: هدف این استاندار بهبود سطح استاندارد ERC20 با پایین آوردن هزینه های سربار و اضافه کردن ویژگی‌های جدید است. این مورد قابلیت سازگاری با نسخه های قبلی (backwards-compatible) را دارد و بدین تریتب  ممکن است کاربردهای گسترده تری داشته باشد.

آینده

اغلب پلتفرم های بلاکچینی به عنوان “قاتل اتریوم” معرفی می‌شوند اما اتریوم موفق شده است جایگاه خود را درست بعد از بیت کوین حفظ کند. توکن های ERC20 به طور گسترده‌ایی مورد استفاده قرار میگیرند و تا زمانی که اتریوم وضعیت خود را حفظ کند، استفاده از آنها ادامه خواهد یافت. در هر صورت، بزرگترین تهدید آنها، از جانب دشمن داخلی خودشان یعنی استانداردهای جدید اتریوم است. وقتی نوبت به انتخاب میرسد، آنها باید برای بقا، بهترین گزینه را انتخاب کنند.


برچسب ها: توکن ERC20

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)