مراقب این 5 عامل تاثیرگذار در بیت کوین برای این هفته باشید!


5 عامل تاثیرگذار از جمله گردهمایی سیاسی بانک فدرال رزور در هفته جاری، تعیین کننده مسیر و پرایس اکشن قیمت ارز دیجیتال بیت کوین خواهند بود.

بیت کوین هفته‌ی جدید را صعودی آغاز کرد. سایت خبری کوین تلگراف، 5 عامل تاثیرگذار را که تعیین کننده مسیر رمزارز BTC طی روزهای آینده خواهد بود، ذکر کرده است. تریدرهای بازار ارزهای مجازی باید مراقب این موارد باشند.

عامل تاثیرگذار اول: چشم‌ها به سوی بانک فدرال رزور و تورم آمریکا دوخته شده است

بازار بورس هفته گذشته شاهد ثبت رکورد جدیدی بود و شاخص S&P 500 به سقف تاریخی خود رسید. با اینکه این شاخص تاثیر چندانی روی بیت کوین نداشت، اما بازارهای بزرگ همچنان تاثیرگذاری فاحشی روی بازار ارزهای دیجیتال دارند. با افزایش معاملات آتی بازار سهام، مومنتم صعودی روز دوشنبه هم ادامه داشت، اما احساسات نسبت به سخنرانی آتی بانک فدرال رزور ایالات متحده آمریکا منفی است. بازارها گوش به زنگ اخبار مربوط به تورم بودند، که بر اساس شایعات قرار بود تا 4 درصد افزایش یابد.

به گفته یکی از تحلیلگران، این اتفاق یک عامل تاثیرگذار قوی در ترغیب مردم به سوی دارایی‌های امن از جمله بیت کوین است؛ آن هم در محیطی که شاخص دلار آمریکا به کف دو ساله خود رسیده و به دنبال سیاست پولی بانک مرکزی، بازار غرق نقدینگی عظیمی شده است.

این اخبار توسط رئیس بانک فدرال، جروم پاول (Jerome Powell)، طی سمپوزیوم سیاست اقتصادی سالانه که در جکسون هول ایالت وایومینگ برگزار می‌شود، منتشر خواهد شد. بن ایمونز (Ben Emons)، رئیس شرکت تحلیل کلان مدلی گلوبال ادوایزرز (Medley Global Advisors)، در مصاحبه‌ای با بلومبرگ در روز دوشنبه گفته بود: “بدون شک، شفافیت بیشتری در سمپوزیوم جکسون هول در هفته آتی ارائه خواهد شد.”

از طرف دیگر، قراردادهای آتی ایالات متحده افزایش یافته، اما در آسیا به لطف عدم ممنوعیت شبکه اجتماعی چینی وی چت (WeChat)، سهام تنسنت (Tencent) بیش از 4 درصد افزایش داشته است.

عامل تاثیرگذار دوم: تحلیلگران 9،600 را کف قیمت در بیت کوین می‌بینند

با شروع هفته، بیت کوین توانست رضایت تریدرها را در تایم فریم‌های کوتاه مدت جلب کند. به نظر مایکل فن دی پوپه (Michaël van de Poppe)، تحلیلگر کوین تلگراف مارکتس (Cointelegraph Markets)، پس از عدم ریتست سطوح زیر 11،500 دلار توست بیت کوین در یکشنبه شب، ریزش بیشتر قیمت احتمال بسیار پایینی دارد. آقای فن دی پوپه  طی ویدئویی در روز یکشنبه اظهار داشته بود در صورت سقوط قیمت، کف قیمت BTC به زیر سطح 10،000 دلاری می‌رسد. وی گفته بود: “در صورت ریزش، سطح مهمی که برای خرید بیت کوین در کف قیمت مراقب آن هستم، بین 9،600 تا 9،900 دلار است.”

تحلیل کوتاه مدت قیمت بیت کوین
تحلیل کوتاه مدت قیمت بیت کوین

با اینکه نگرانی‌ها در رابطه با ریزش BTC به زیر قیمت 5 رقمی در میان مفسران این حوزه کمرنگ‌تر شد است، اما آقای فن دی پوپه درباره رد صریح شایعات مربوط به افت قیمت به زیر 8،000 دلار سخن گفته بود. آخرین باری که بیت کوین زیر 10،000 دلار معامله شد، به اواخر ماه ژوئیه ( اوایل مرداد) برمی‌گردد.

عامل تاثیر گذار سوم: رکورد جدید سختی استخراج بیت کوین

فاندامنتال بیت کوین شاهد افزایش 3 درصدی سختی استخراج و ثبت رکورد تاریخی جدیدی بود، اما هش ریت هنوز هم پایین است. بر اساس گزارش منبع پیگیری داده BTC.com، سختی استخراج این ارز دیجیتال با افزایش 3.6 درصدی در روز دوشنبه، به 18.17 تریلیون رسیده است. این رکورد جدید نشان می‌دهد مشارکت ماینرها در شبکه بیش از پیش شده و رقابت موجود، در نحوه حل معادلات در بلاک چین سایه انداخته است.

تنظیم سختی شبکه به صورت خودکار انجام می‌شود و یک عامل حیاتی و تاثیرگذار در بیت کوین است. با این وجود، نرخ هش شبکه طی هفت رو گذشته نزدیک به 8 درصد ریزش داشته و در حال حاضر برابر با 119 اگزاهش در ثانیه است.

متوسط 7 روزه نرخ هش بیت کوین طی 6 ماه گذشته
متوسط 7 روزه نرخ هش بیت کوین طی 6 ماه گذشته

با توجه به ذات مبهم Hash Rate، این رقم پس از تنظیم سختی متعادل‌تر شده و روند صعودی خود را ادامه خواهد داد، چراکه از زمان کاهش پاداش در ماه می تا کنون، درآمد ماینرها نصف شده است.

عامل تاثیرگذار چهارم: انقضای 730 میلیون دلار قرارداد آپشن

عامل مهم بعدی، بازار اوراق مشتقه ارزهای دیجیتال است. تاریخ سررسید این اوراق با نزدیک شدن به پایان ماه جاری، رو به اتمام است. 62،000 واحد BTC به ارزش 730 میلیون دلار در معاملات آپشن در تاریخ 28 اوت (7 شهریورد) منقضی خواهد شد. عموما فرارسیدن موعد قراردادها، فشار نزولی را بر قیمت بیت کوین وارد می‌کند و عامل تاثیرگذار قوی در این ارز مجازی است. اما همانطور که کوین تلگراف پیش از این گزارش داده بود، انقاضای 1 میلیون دلار اوراق مشتقه در ماه ژوئن، یک رویداد بی‌اهمیت در بازار بوده است.

تاریخ سررسید قراردادهای تسویه نشده آپشن بیت کوین
تاریخ سررسید قراردادهای تسویه نشده آپشن بیت کوین

اما طبق گزارش منتشر شده توسط شرکت گری‌اسکیل (GreyScale) در ماه اوت، با گذشت هر هفته، قراردادهای فیوچرز مخاطب بیشتری پیدا می‌کنند. از طرف دیگر، منبع تحلیل درون شبکه‌ای Skew، در رابطه با پوزیشن‌های شورت در قراردادهای آتی CME Group خبر داده بود. این سایت تحلیلی، این پوزیشن‌ها را بخاطر سودآوری که معاملاتی با نام “Cash & Carry” داشتند، از حیث موفقیت “بسیار محتمل” توصیف کرده بود. این نوع تریدها عموما به شکل آربیتراژ بین قیمت اسپات و فیوچرز بیت کوین انجام می‌شوند.

عامل تاثیرگذار پنجم: “طمع شدید” در شاخص ترس و حرص بیت کوین

احساسات تریدرهای بیت کوین حاکی از “طمع شدید” است و این حرص هر لحظه بیشتر هم می‌شود. این نتیجه برگرفته از شاخص “Crypto Fear & Greed Index” بازار است که البته در روز دوشنبه، از نظر احساسات کلی در بازار بسیار نزولی شده بود. همانطور که اکسچینو مگ هفته پیش گزارش کرده بود، این ایندکس پیش از اصلاح جزئی، به بالاترین میزان طمع خود رسیده بود، اما در آخر هفته به مقدار 100 از 100 افزایش یافت. 

بیشتر بخوانید: شاخص ترس و طمع بیت کوین حاکی از حرص شدید تریدرهاست

شاخص ترس و طمع در تاریخ 24 اوت (3 شهریور) عامل تاثیرگذار بیت کوین
شاخص ترس و طمع در تاریخ 24 اوت (3 شهریور)

از نظر نوسان قیمت هم باندهای بولینگر BTC/USD نشان دهنده پرایس اکشن قریب‌الوقوع این ارز دیجیتال هستند، اما نزولی یا صعودی بودن این روند نامشخص است. هفته گذشته، خود خالق این اندیکاتور به نام جان بولینگر (John Bollinger)، روند فعلی قیمت بیت کوین را عالی توصیف کرده بود.



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)