وضعیت بیت کوین در دوران سقوط دلار و صعود بورس: بررسی ۵ مورد مهم در هفته جاری


این هفته قیمت بیت کوین در کنار سقوط دلار و رونق بازار بورس، از مرز ۱۶ هزار دلار عبور کرد. در ادامه ۵ مورد تاثیرگذار در هفته پیش روی BTC را بررسی خواهیم کرد.

بر اساس آخرین داده‌های منتشر شده در ۱۶ نوامبر (۲۶ آبان)، شاخص دلار آمریکا با نماد DXY طی هفته گذشته کاهش داشته و از ۹۳.۲ (دوران قبل از انتخابات) به ۹۲.۵۸ رسیده است. بیت کوین معمولا رابطه‌ای معکوس با این شاخص دارد و علیرغم ضعیف‌تر شدن این رابطه در سال‌های اخیر، تغییرات قیمت بزرگ هنوز هم می‌تواند روی هر دو طرف تاثیر بگذارد.

بیت کوین و سقوط دلار

صعود بورس به نزدیکی سقف تاریخی در کنار سقوط دلار

این هفته ۱۵ کشور توافق‌نامه مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای (RCEP) را که قرار است تعرفه‌های معاملاتی‌شان را تا ۹۲ درصد کاهش دهد، امضا کردند و بورس‌های آسیایی بیشترین بهره را بردند. تاثیر مثبت امضای این توافق‌نامه در بازارهای آتی اروپایی و آمریکایی هم خودش را نشان داد و این بازارها اکنون در آستانه ثبت رکوردهای جدید قرار دارند. این شرایط مشابه ماه‌های ابتدایی سال میلادی جاری است که بازارهای بورس سقوط و صعودهای پی‌درپی داشتند. در حال حاضر بازارهای بورس علی‌رغم خطر محدودیت بیشتر متاثر از پاندمی، بار دیگر وضعیت باثباتی دارند. لازم به ذکر است که اقدامات بانک‌های مرکزی برای جان بخشی به این بازارها باعث شده تا هنوز هم سلامت این افزایش قیمت سهام‌ها مورد بحث و گفتگوی کارشناسان باشد. یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ بیت کوین به نام دن تپیرو (Dan Tapiero) می‌گوید که تا زمانی که سیاست‌های مالی فعلی تغییر نکنند، شرایط به‌وجود آمده به نفع دارایی‌های ذخیره ارزشی مثل BTC تمام خواهد شد:

منتظر تزریق نقدینگی بیشتر از سوی بانک‌های مرکزی باشید. با اعمال دوباره محدودیت‌ها، فعالیت اقتصادی در  کوتاه مدت دوباره کند خواهد شد. تصویری واضحی از کووید ارائه نشده و فقط واکنش مردم نسبت به آن را می‌بینیم. از بازارها به خوبی حمایت خواهد شد و طلا و بیت کوین همچنان از این وضعیت بهره خواهند برد.

همزمان با سقوط دلار، قیمت بیت کوین برای سومین هفته در بالاترین حالت بسته شد

قیمت آخر هفته BTC بالاتر از محدوده ۱۵،۸۹۰ دلاری بسته شد و این باعث شده تا سومین هفته برتر در تاریخ معاملات بیت کوین ثبت شود. اما هفته برتر یعنی چه؟ هفته برتر یعنی این که آخرین قیمت ثبت شده در چارت هفتگی BTC از هفته قبلی بیشتر بوده و افزایش قیمت بی‌سابقه‌ای رخ داده است. در طول تاریخ بیت کوین، تنها دو هفته دیگر عملکرد بهتری از این هفته داشته‌اند و متخصصان در مورد احتمال تکرار شدن عملکرد آن هفته‌ها اختلاف نظر دارند.

بیت کوین و سقوط دلار

یک تریدر شناخته شده به نام مایکل فن دپوپه (Michaël van de Poppe) روز یکشنبه زمانی که قیمت BTC در حوالی ۱۵،۸۵۰ دلار قرار داشت، این توییت را منتشر کرد:

بازار به صورت کلی می‌تواند چند مسیر مختلف را پیش بگیرد. از نظر من کاهش قیمت به کمتر از ۱۵ هزار دلار، به یک اصلاح قیمت تا سطح ۱۳ هزار دلاری یا پایین‌تر منجر خواهد شد.

تون ویز (Tone Vays) نیز تریدر دیگری است که اهداف قیمتی ۱۷ و ۱۸ هزار دلاری را برای بیت کوین در نظر دارد. وی در اوایل هفته قبلی گفته بود:

فکر نمی‌کنم روند صعودی فعلی، ما را به یک رکورد قیمت جدید برساند. از نظر من رکورد جدید در نیمه دوم نوامبر یا در فاصله بین اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر ثبت خواهد شد.

سرمایه‌گذاران نهادی بیت کوین‌هایشان را نمی‌فروشند

سقوط دلار و صعود بیت کوین، باعث شده رفتارهای جدیدی از سوی سرمایه‌گذاران ببینیم. یک متخصص آمار به نام ویلی وو (Willy Woo) معتقد است که سرمایه‌گذاران نهادی به صورت کاملا واضح پوزیشن لانگ اختیار کرده‌اند و میزان دارایی‌های ورودی به صرافی‌ها نیز این موضوع را اثبات می‌کند. وی در روز شنبه این متن را توییت کرد:

وضعیت معامله آخر هفته: مبارزه با اندکی روند نزولی در اندیکاتور‌های RSI div چهار ساعته، و TD9 هشت ساعته مشاهده می‌شود. فاندمنتال‌های کوتاه تا میان مدت روند صعودی را نشان می‌دهند. کوین‌های بیشتری از صرافی‌ها برداشت شده و کاربران بیشتری در راه هستند. به هنگام افت قیمت خرید کنید.

نوشته‌های آقای وو به موجودی در حال کاهش صرافی‌ها اشاره دارد. همین کاهش موجودی بود که باعث شد روند صعودی BTC از ۱۱ هزار دلار به بعد ادامه داشته باشد. به نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران تصمیم گرفته‌اند به جای سفته بازی، دارایی‌های خود را برای نگهداری بلند مدت، به والت‌های امن منتقل کنند.

تحلیل‌های فاندمنتال روند صعودی را نشان می‌دهند

علی‌رغم هشدارهای داده شده در مورد احتمال کاهش قیمت BTC، تحلیل فاندامنتال بیت کوین نشانه‌هایی از ادامه روند صعودی در دوران سقوط دلار را به نمایش می‌گذارند. در روز دوشنبه داده‌های سرویس BTC.com حاکی از آن بود که قرار است طی چند ساعت، درجه سختی شبکه بیت کوین ۴ درصد افزایش پیدا کند. در ضمن آخرین تخمین اتوماتیکی که برای درجه سختی این شبکه اعلام شده، کاهش تقریبا ۶ درصدی بود که متعاقباً به افزایش تقریبا ۶ درصدی تبدیل شد. حدود ۲ هفته پیش، درجه سختی یا همان رقابت بین ماینرهای بیت کوین ۱۶ درصد کاهش داشت که بیشترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۱ تاکنون است.

تحلیلگران معتقدند که درجه سختی شبکه BTC احتمالا اصلی‌ترین ویژگی فنی آن است. ترکیب تنظیمات بلند مدت این شبکه با هاوینگ که هر ۴ سال یکبار پاداش استخراج را نصف می‌کند، باعث شده تا این شبکه نیازی به کمک خارجی نداشته باشد. پرستون سایک (Preston Pysh)، یکی از بنیان‌گذاران پادکست The Investor’s Podcast Network، هفته پیش این متن را در مورد وضعیت شبکه بیت کوین توییت کرد:

تنظیم درجه سختی باعث می‌شود یک سقف روزانه برای جریان بازار به وجود بیاید. اینگونه قیمت قبل از هر هاوینگ ثبات بیشتری خواهد داشت.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، هش ریت شبکه BTC نیز پس از یک سقوط قابل توجه، در حال بازگشت به محدوده سابقش است.

در وضعیتی که سقوط دلار و صعود بیت کوین را شاهد هستیم، چه میزان از طمع مورد انتظار است؟

بررسی تازه‌ترین داده‌های شاخص ترس و طمع کریپتو (Crypto Fear & Greed) نشان می‌دهد که اصلاح قیمت جفت معاملاتی BTC/USD حتمی است. این شاخص با استفاده از فاکتورهای مختلف، حس و حال سرمایه‌گذاران BTC را می‌سنجد و در حال حاضر عدد ۹۰ از ۱۰۰ را همراه با عبارت «طمع شدید» نشان می‌دهد.

در گذشته، شاخص ترس و طمع تنها در اوج بازار صعودی سال ۲۰۱۹ مقداری بیشتر از ۹۰ را نشان داده بود. البته تحلیلگران می‌گویند که رشد قیمت این رمز ارز در سال ۲۰۲۰ بسیار «طبیعی» و «بادوام‌تر» از سال گذشته بوده است.

منبع: cointelegraph.com



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)