کامپاند فایننس چیست؟ آموزش استفاده از Compound در دیفای


کامپاند فایننس – Compound Finance یک پروتکل وام دهی در حوزه امور مالی غیر متمرکز یا DeFi است. در این مطلب به بررسی و آموزش این پلتفرم می‌پردازیم.

یکی از زیرشاخه‌های حوزه دیفای، پلتفرم‌های وام دهی است. در این پلتفرم‌ها شما می‌توانید با یک کیف پول اتریوم و مقداری سرمایه، بلافاصله وام گرفته یا وام بدهید. کامپاند فایننس یکی از همین پلتفرم‌ها در حوزه ارزهای دیجیتال است. اما چگونه می‌توان با استفاده از Compound Finance سود کرد؟ نحوه استفاده از این پلتفرم چگونه است؟ چطور می‌توان وام ارز دیجیتال گرفت؟ اگر به نحوره کارکرد کامپوند فایننس علاقه‌مند هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

این مقاله به بخش‌های مختلفی تقسیم شده است. برای دسترسی سریع به هریک از آن‌ها می‌توانید از فهرست زیر استفاده کنید:

مقدمه

در گذشته وام گرفتن و وام دادن در DeFi امر ساده‌ای نبود. کامپاند فایننس یکی از پروتکل‌های اصلی در زمینه وام و وام رمزنگاری شده در فضای DeFi بوده است. از یک نظر، Compound Finance یک حساب پس انداز است که در آن می‌شود بدون اینکه به شخص ثالثی اعتماد کرده و دارایی خود را به او بسپاریم، کسب سود کنید.

تجربه کاربر کاملا ساده است. این پروتکل مدتی با شبیه‌سازی فضای کاملا طبیعی آزمایش شده است. علاوه بر این، بسیاری از ییلد فارمرها و فعالان حوزه ییلد فارمینگ از کامپاند فایننس برای قرض گرفتن دارایی و استفاده از آن‌ها در دیگر پروتکل‌‌های دیفای، استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ییلد فارمینگ – Yield Farming در دیفای – DeFi چیست؟

کامپاند فایننس

کامپاند فایننس چیست؟

کامپاند فایننس یک پروتکل وام‌دهی DeFi است. به عبارت فنی‌تر، این یک پروتکل الگوریتم بازار پولی است. شما می‌توانید آن را به عنوان یک بازار آزاد برای پول تصور کنید، بازاری که این امکان را به کاربران می‌دهد که ارزهای رمزنگاری شده را سپرده‌گذاری کرده و سود کسب کنند، یا مجموعه رمز ارزهای دیگر را به جای آن‌ها وام گیرند. پروتکل Compound Finance از قراردادهای هوشمندی استفاده می‌کند که ذخیره و مدیریت سرمایه اضافه شده به پلتفرم را خودکار انجام می‌دهد.

هر کاربری می‌تواند به کامپاند فایننس متصل شود و با استفاده از کیف پول وب 3 مانند متاماسک سود کسب کند. به همین دلیل است که Compound Finance یک پروتکل بدون نیاز به مجوز است. این بدان معنی است که هر کسی با والت رمزنگاری شده و اتصال به اینترنت می‌تواند آزادانه با آن تعامل داشته باشد.

چرا کامپاند فایننس مفید است؟ به چند دلیل پروتکل Compound Finance بسیار مفید است. ابتدا اینکه تأمین‌کنندگان و وام گیرندگان مجبور نیستند مانند بازار سنتی در مورد شرایط مذاکره کنند. هر دو طرف به طور مستقیم با پروتکل تعامل کرده، وثیقه و نرخ بهره را کنترل می‌کنند. هیچ یک از طرفین دارایی در اختیار ندارد، زیرا دارایی‌ها در قراردادهای هوشمند موسوم به استخر نقدینگی نگهداری می‌شوند.

نرخ بهره برای تامین و وام‌دهی در کامپاند فایننس به صورت الگوریتمی تنظیم می‌شود. این بدان معنی است که پروتکل Compound Finance آن را به صورت خودکار بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم می‌کند. علاوه بر این، دارندگان توکن COMP قادر به تعدیل نرخ بهره هستند.

کامپاند فایننس

Compound Finance چگونه کار می‌کند؟

دارایی‌های عرضه شده در کامپاند فایننس با توکن‌هایی به نام cTokens، توکن اختصاصی Compound Finance مشخص می‌شوند. cTokens توکن ERC-20 است که مجموعه استخر دارایی در کامپاند را نشان می‌دهد.

به عنوان مثال، اگر ETH را به کامپاند فایننس واریز کنید، به cETH تبدیل می شود و اگر استیبل‌کوین DAI را واریز کنید، به cDAI تبدیل می‌شود. همچنین باید به این مسئله توجه داشت که که هر کوینی را واریز کنید، براساس نرخ بهره خاص همان کوین سود کسب می‌کنید. به عبارت دیگر ، cDAI نرخ سود cDAI و cETH نرخ بهره cETH را دارد.

با ارسال cTokens به استخر مربوطهدر Compound Finance، دارایی‌های ارسال شده به کامپاند فایننس به کیف پول متصل بر خواهند گشت. کسب سود از کامپاند فایننس بدین شکل است که با گذشت زمان، مقدار cTokens نگهداری شده و دارایی مرتبط با آن‌ها افزایش خواهد یافت. این اساساً به این معنی است که به دست آوردن سود در کامپاند صرفاً با نگهداری توکن‌های ERC-20 سی‌توکنز امکان‌پذیر است.

این فرآیند با اتصال کیف پول مجهز به وب 3.0 مانند متاماسک توسط کاربران آغاز می شود. پس از افزایش موجودی ارز دیجیتال مدنظر در والت متصل، کاربر قادر به قرض گرفتن و یا وام گرفتن از پروتکل Compound Finance خواهد بود.

وام‌دهی کاملاً مشخص و آسان است. اگر قصد دارید دارایی از دارایی ارز دیجیتال خود سود کسب کنید، کافی است آن را از طریق کیف پول متصل به پروتکل، به استخر نقدینگی مرتبط با آن رمز ارز ارسال کنید. دارایی‌ها بلافاصله به استخر اضافه می‌شوند و از همان لحظه شروع به کسب سود می‌کنند. این زمانی اتفاق می‌افتد که دارایی‌ها به cTokens تبدیل می‌شوند.

وام گرفتن در کامپاند فایننس کمی پیچیده‌تر است. ابتدا، کاربران برای پوشش وام خود دارایی‌هایی را به عنوان وثیقه واریز می‌کنند و به جای آن، اعتبار کسب می‌کنند که برای گرفتن وام از Compound Finance لازم است. هر دارایی که برای عرضه در دسترس باشد مقدار متفاوتی از اعتبار به شما می‌دهد. سپس کاربران می‌توانند با توجه به میزان اعتبار خود، وام بگیرند.

مانند بسیاری دیگر از پروژه‌های DeFi، کامپاند فایننس با سازوکار وثیقه ارزشمندتر از دارایی وام گرفته شده کار می‌کند. این بدان معناست که وام گیرندگان برای وام گرفتن باید ارزش بیشتری از آنچه می‌خواهند وام بگیرند را به عنوان وثیقه تهیه کنند.

شایان ذکر است که هر دارایی در Compound Finance نرخ بهره سالانه (APR) وام و عرضه منحصر به خود دارد. از آنجا که نرخ وام و عرضه بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم می شود، هر دارایی دارای نرخ بهره منحصر به فردی برای وام دادن و وام گرفتن خواهد بود.

Compound Finance

کامپاند فایننس چگونه اداره می‌شود؟

کامپاند فایننس به عنوان شرکتی توسط روبرت لشنر (Robert Leshner) تأسیس و بودجه آن از طریق سرمایه‌گذاران خطرپذیر تأمین شد. با این وجود، به لطف توکن COMP به عنوان توکن حاکمیت Compound Finance که دارندگان آن دارای حق رای برای تصمیمات آینده کامپاند فایننس هستند، تمرکززدایی تامین می‌شود. توکن COMP به دارندگان آن حق دریافت حق‌الزحمه و حقوق حاکمیت بر پروتکل را می‌دهد.

به همین ترتیب، دارندگان توکن می‌توانند از طریق ارائه طرح‌های پیشنهادی و رأی‌گیری درون زنجیره‌ای، تغییراتی در پروتکل Compound Finance ایجاد کنند. هر یک از توکن‌ها نشان دهنده یک حق رای است و دارندگان می‌توانند به پیشنهادها رأی دهند. در آینده، پروتکل کامپاند فایننس ممکن است به طور کامل توسط دارندگان توکن COMP اداره شود.

رایج ترین موضوعاتی که دارندگان توکن COMP در مورد آن رأی‌گیری می‌کنند شامل موارد زیر است:

  • هر cToken جدید که بخواهد در کامپاند فایننس لیست شود.
  • نرخ بهره و وثیقه لازم برای هر دارایی در Compound Finance.
  • انتخاب اوراکل‌های بلاک‌چین جهت استفاده در کامپاند.

فرصت‌ها و مخاطرات در Compound Finance

کاربران از کامپاند فایممس چه استفاده‌هایی می‌توانند کنند؟ کسب سود یک مورد استفاده ساده است و حتی کاربران مبتدی در کامپاند می‌توانند از آن استفاده و تجربه خوبی داشته باشند. اما Compound Finance همچنین می‌تواند راهی مناسب برای تریدرهای حرفه‌ای برای اعمال لوریج در یک پوزیشن باشد.

به عنوان مثال، فرض کنید یک معامله‌گر پس از خرید اتریوم، آن‌ها را به پروتکل Compound Finance ارسال می‌کند. سپس او USDT را در برابر ETH که ارائه کرده وام می‌گیرد و با مبلغ وام گرفته شده ETH بیشتری را خریداری می‌کند. در این زمان اگر قیمت اتریوم افزایش یابد و سود کسب شده بیشتر از سود پرداختی برای وام باشد، تریدر سود مناسبی کسب می‌کند.

با این حال، این کار ریسک را افزایش می‌دهد. اگر قیمت ETH پایین بیاید، تریدر هنوز باید مبلغ وام گرفته شده را با سود پس دهد. همچنین ETH که به عنوان وثیقه در گرو پروتکل بوده اگر ارزشش از مقدار تتر وام گرفته شده پایین‌تر بیاید، توسط کامپاند فروخته می‌شود.

برخی دیگر از خطرات در کامپاند فایننس وجود دارد. کامپاند توسط شرکت هایی مانند Trail of Bits و OpenZeppelin حسابرسی شده است. در حالی که این شرکت‌ها به طور کلی شرکت‌های معتبر حسابرسی محسوب می‌شوند، اشکالات و آسیب‌پذیری‌های احتمالی می‌توانند مشکلات غیرمنتظره‌ای را به وجود آورند که این جزء جدا نشدنی در دنیای برنامه‌نویسی و نرم افزار است.

شما باید قبل از ارسال وجوه به یک قرارداد هوشمند، تمام خطرات احتمالی را به دقت بررسی کنید. اما صرف نظر از کامپاند فایننس و این نوع بازار پولی، شما باید توجه داشته باشید که هر نوع بازار مالی، هرگز نباید بیش از توان مالی خود، به مقداری که در صورت از دست رفتن سرمایه‌تان تاثیر بسزایی در زندگی مالی شما نگذارد، ریسک کنید.

جمع بندی

کامپاند فایننس یکی از محبوب‌ترین راه حل‌های اعطای وام و وام گرفتن در دیفای است. همان‌طور که بسیاری از محصولات دیگر قراردادهای هوشمند خود را در برنامه‌هایشان ادغام می‌کنند، Compound Finance قطعه‌ای جدایی ناپذیر از اکوسیستم DeFi است. زمانی که سیستم نظرسنجی کاملاً غیرمتمرکز شود، کامپاند می‌تواند جایگاه خود را در DeFi به عنوان یکی از پروتکل‌های اصلی بازار پولی تقویت کند.

منبع: binance.vision



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)