کاهش 53 درصدی درآمد جرایم رمز ارزی در سال 2020


در سال ۲۰۲۰، به دلیل فعالیت مطابق قوانین صرافی‌ها و روند رو به کاهش کلاهبرداری‌ها، میزان درآمد حاصل از جرایم رمز ارزی بیش از ۵ میلیون دلار کاهش داشته است.

بر اساس گزارش سالانه‌ای که شرکت چینالاسیس (Chainalysis) در مورد میزان جرایم رمز ارزی منتشر کرده است، درآمد تبهکاران مجازی ۵۳ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش داشته است. در سال ۲۰۱۹، ۲.۱ درصد از کل تراکنش‌های ارز دیجیتال به دارایی‌های نامشروع مربوط بودند و این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۰.۳۴ درصد کاهش یافته است.

از میان ۸ نوع روش دریافت دارایی ارز مجازی که توسط چینالاسیس نامشروع نامیده شده‌اند، میزان دلاری رمز ارزهایی که از طریق کلاهبرداری‌ها به دست آمده‌اند، بیشترین کاهش را داشته است. در سال ۲۰۲۰ میزان این نوع تراکنش‌ها با ۷۱ درصد کاهش به ۲.۶ میلیارد دلار رسیده و دلیل اینکه در سال ۲۰۱۹ میزان آن زیاد بود، عمدتا به کلاهبرداری میلیاردی شرکت «پلاس توکن» (PlusToken) مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید: چگونه یک آدرس بیت کوین کلاهبرداری و اسکم را تشخیص دهیم؟

کاهش جرایم رمز ارزی با اعمال قوانین و نظارت بیشتر

حجم کلی جرایم رمز ارزی (که شامل کل درآمدهای حاصل و تلاش‌های انجام شده برای پولشویی آن‌ها می‌شود) از ۲۰ میلیارد در سال ۲۰۱۹، به حوالی ۱۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است. اما گزارش چینالاسیس فقط حاوی خبرهای خوب نیست و در ادامه به این موضوع اشاره می‌کند که میزان سرقت‌های باج افزاری (Ransomware) نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۳۱۱ درصد افزایش داشته است. این یعنی در سال ۲۰۲۰ با استفاده از این روش، بیش از ۲۵۰ میلیون دلار بیشتر به سرقت رفته است. اما علی‌رغم افزایش فعالیت بازارهای «دارک نت» (DarkNet) و تعداد حملات باج افزاری، شرکت Chainalysis مدعی شده که پیشرفت‌های اخیر در زمینه نظارت و رعایت قوانین، آن‌ها را نسبت به کاهش بیشتر جرایم رمز رازی در آینده خوش‌بین کرده است:

۳ خبر خوب داریم: تعداد جرایم رمز ارزی رو به کاهش است. این جرایم بخشی کوچکی از کل اقتصاد رمزپایه را تشکیل می‌دهند و میزان دارایی‌های مربوط به آن‌ها به نسبت دارایی‌های نامشروعی که به اقتصاد سنتی مرتبط هستند، بسیار اندک است.

نتایج یافت شده توسط چینالاسیس، مشابه نتایج به دست آمده توسط شرکت امنیتی «سایفرتریس» (CipherTrace) است که مدتی پیش اعلام کرد میزان جرایم ارزهای مجازی در مقایسه با سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۷ درصد کاهش داشته است.

توییت در مورد آمار چین آلسیز

بر اساس گزارش چینالاسیس، معرفی شدن باج افزارهای جدیدی که مبالغ بالایی از قربانیان را به سرقت می‌برند، دلیل افزایش میزان درآمدهای مربوط به این نوع ابزار بوده است. تبهکاران مجازی در سال ۲۰۲۰ با استفاده از باج افزاری‌های قدیمی و جدید، چیزی نزدیک به ۳۵۰ میلیون دلار به سرقت برده‌اند. این شرکت معتقد است که مجرمان سایبری به راهی برای پولشویی دارایی‌های رمز ارزی‌شان نیاز دارند و این راه همانند سرچشمه باج افزارها «ممکن است تحت کنترل چند بازیگر اصلی باشد.»

توییت چین آلیسیز درمورد پولشویی تبهکاران مجازی

شرکت Chainalysis می‌گوید افزایش تعداد صرافی‌هایی که به منظور احراز هویت از کاربرانشان اطلاعات شخصی دریافت می‌کنند، تبهکاران مجازی را مجبور کرده از «گروه کوچکی از فراهم کنندگان خدمات» برای تبدیل دارایی‌های رمز ارزی نامشروع خود استفاده کنند:

در دراز مدت، فعالیت مطابق قوانین صرافی‌ها مقداری از انگیزه استفاده از ارزهای دیجیتال برای فعالیت‌های غیرقانونی را از بین می‌برد، و باعث خواهد شد مجرمان سایبری برای تبدیل رمز ارزهایشان به ارز فیات، نتوانند از صرافی‌ها استفاده کنند.

در ماه ژانویه، وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا (DOJ) اعلام کرد بیش از ۴۵۴ هزار دلار ارز رمز نگاری شده‌ای که یک فرد از طریق باج افزار به دست آورده بود، را توقیف کرده است. دستگیری این مجرم با همکاری شرکت چینالاسیس انجام شده بود.

منبع: Cointelegraph


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)