اختصاصی اکسچینو مگ: ابعاد بحران ریپل و شکایت SEC از این بنیاد


به دنبال شکایت SEC از ریپل، این ارز دیجیتال وارد بحران جدیدی شده و توکن XRP با سقوط بزرگی مواجه شده است. در این مطلب، به بررسی ابعاد این ماجرا می‌پردازیم.

با شکایت کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا (SEC) از ریپل، این ارز دیجیتال وارد بحران جدیدی شده است. البته اکنون به زعم این کمیسیون، توکن XRP دیگر مانند بیت کوین و اتریوم یک ارز دیجیتال نیست، بلکه یک اوراق بهادار محسوب می‌شود. بر همین اساس، عرضه اولیه سکه (ICO) ریپل از سال 2013 تاکنون در واقع یک عرضه اولیه اوراق بهادار (IPO) ثبت نشده بوده و اقدامات بنیان‌گذاران این پروژه غیرقانونی بوده است. ابعاد این ماجرا بسیار گسترده است و همین اتفاق سبب شد تا اکنون شاهد سقوط توکن XRP باشیم.

بیشتر بخوانید: نماینده سابق SEC: اقدام علیه ریپل منجر به ضرر چند میلیارد دلاری افراد بی‌گناه می‌شود

اما اینکه ریپل به عنوان یک اوراق بهادار شناخته شود، ممکن است در ابتدا یک اتفاق مثبت برای این ارز دیجیتال تلقی شود، زیرا XRP همانند سایر اوراق بهادار مانند سهام، در معرض بازارهای بزرگ‌تری برای خرید و فروش قرار خواهد گرفت. اما خارج شدن ریپل از دایره ارزهای دیجیتال و ورود آن به حوزه اوراق بهادار، دو بحران اساسی برای این پروژه ایجاد می‌کند.

اول اینکه تمام آنچه که ریپل تاکنون انجام داده، عرضه اولیه سهام محسوب شده و از آنجایی که بنیاد Ripple آن را در SEC ثبت نکرده، این اقدام غیر قانونی بوده است.

مسئله دوم تفاوت قوانین بین “ارز” و “اوراق بهادار” است. به عنوان مثال، قوانین معاملات ارز دیجیتال با اوراق بهادار در ایالات متحده تفاوت بسیاری دارد و ارائه‌دهندگان بستر خرید و فروش این دارایی‌ها، مکلف به اخذ مجوزهای متفاوتی هستند. طبیعتا هنگامی که XRP تحت عنوان یک اوراق بهادار شناخته شود، هر صرافی که قصد ارائه خدمات خرید و فروش ریپل را داشته باشد، باید از کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مجوز این کار را دریافت کند.

طبیعی است که صرافی‌های ارز دیجیتال چنین مجوزی را از SEC دریافت نکرده‌اند، بنابراین انجام هرگونه معاملات توکن XRP بر بستر آن‌ها غیرقانونی محسوب می‌شود. بر همین اساس، اکنون شاهد آن هستیم که برخی از صرافی‌ها، ریپل را از لیست مبادلات خود حذف کرده‌اند و شایعاتی پیرامون احتمال حذف XRP توسط صرافی‌های بزرگ‌تر نیز به‌گوش می‌رسد.

قطع همکاری موسسات با ریپل با افزایش ابعاد بحران

مشکلات ایجاد شده برای ریپل باعث شده تا اکنون شاهد قطع همکاری شرکای این پروژه با آن باشیم. مانی‌گرام (MoneyGram)، یکی از مهم‌ترین شرکای ریپل که دومین موسسه در زمینه جابجایی سریع پول در سراسر جهان است، اعلام کرده که وضعیت Ripple را به شدت تحت نظر دارد.

بیت وایز (Bitwise) نیز که یکی از بزرگ‌ترین موسسات مدیریت سرمایه در حوزه ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود، دیروز اعلام کرد ریپل را از لیست دارایی‌های خود کنار گذاشته و تمامی رمز ارزهای XRP خود را نقد کرده است. علت این اقدام همانطور که گفته شد، تبدیل شدن ریپل از یک ارز دیجیتال به اوراق بهادار عنوان شده که خارج از حوزه فعالیت موسسه بیت وایز محسوب می‌شود.

همچنین صرافی‌های کراس‌تاور (CrossTower) و او‌اس‌ال (OSL) نیز تاکنون اعلام کرده‌اند که تا زمان ارائه توضیحات از سوی بنیاد ریپل، رمز ارز XRP را لیست مبادلات خود کنار می‌گذارند. گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital)، یکی دیگر از موسسات بزرگ سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال، شب گذشته اعلام کرد که با توجه به شکایت SEC از ریپل، دیگر در حوزه رمز ارز XRP فعالیت نخواهد داشت.



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)