ارز دیجیتال SafeMoon چیست؟ معرفی و بررسی پروژه دیفای سیف مون


SafeMoon یک ارز دیجیتال است که کیف پول، آموزش روش خرید و فروش در تراست والت، صرافی های پشتیبان و تحلیل آینده سیف مون را بررسی می‌کنیم.

سیف مون پروتکل (SafeMoon Protocol) که در تاریخ 8 مارس 2021 (18 اسفند 99) آغاز به کار کرد، یک توکن BEP20 روی بایننس اسمارت چین در حوزه سیستم مالی غیر متمرکز است. به استناد وبسایت این رمز ارز، سیف مون سه کارکرد دارد که در هر ترید و معامله اتفاق می‌افتد: انعکاس (Reflection)، اکتساب استخر نقدینگی (LP Acquisition) و سوزاندن (Burn). ارز دیجیتال SafeMoon ترکیبی از اقتصاد توکن RFI و یک پروتکل تولید خودکار نقدینگی است. بر اساس مقاله‌ای که به تازگی منتشر شده، پروژه SafeMoon درصدد راه‌اندازی یک صرافی توکن NFT و همچنین پروژه‌های خیریه و اپلیکیشن‌های آموزشی در حوزه کریپتو است.

RFI یک توکن اتریومی نوآورانه است که مفهوم تولید بازده در دیفای را تداعی می‌کند. توکن RFI یک درصد کارمزد تراکنش دریافت کرده و دوباره آن را به صورت خودکار و فوری در زمان انجام هر تراکنش، بین هولدرهای RFI توزیع می‌کند.

ارز دیجیتال سیف مون چیست؟

SafeMoon یک آلت کوین است؛ یک ارز دیجیتال مبتنی بر بلاک چین شبیه به بیت کوین، اما با تمایزهای مشخص. به دلیل تازگی رمز ارز سیف مون، هنوز اطلاعات کمی از این پروژه در دست است. در وبسایت این پروژه، شعار “Safely to the Moon” را مشاهده می‌کنیم. همانطور که می‌دانید، منظور از عبارت “To The Moon” در حوزه کریپتو، زمان انفجار قیمت یک ارز دیجیتال و اصطلاحا رسیدن آن به ماه است. شعار “Safely to the Moon” اولین بار توسط گروه وال‌استریت‌بتس (WallStreetBets) در وبسایت ردیت (Reddit) و با هدف رشد قیمت دوج کوین بیان شده بود.

با  اینکه رمز ارز SafeMoon جاه‌طلبی‌های بزرگی دارد، اما ارزش فعلی آن زیر مرز 1 دلار است. البته این ارز دیجیتال از ابتدای راه‌اندازی خود مسیر صعودی پایداری را طی کرده و در روز 20 آوریل (31 فروردین 1400)، قیمت آن به سقف تاریخی 0.00001375 دلاری رسید.

رمز ارز SafeMoon چگونه کار می‌کند؟

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد سیف مون، نحوه پاداش‌دهی و کارمزدهای تراکنش آن است. برخلاف دیگر رمز ارزها، SafeMoon ادعا کرده به افرادی که این توکن را خریده و به جای ترید و معامله آن را نگهداری می‌کنند، پاداش می‌دهد. این پروژه برای افرادی که توکن‌های خود را بفروشند، کارمزد 10 درصدی به‌عنوان جریمه در نظر گرفته که 5 درصد آن بعدا میان هولدرها توزیع می‌شود و در واقع با این کار، به هولدرها پاداش و انگیزه فروش را کاهش می‌دهد.

یکی از انتقادات نسبت به رمز ارزهایی مانند بیت کوین این است که از هدف اصلی خودشان یعنی ارائه یک ارز غیر متمرکز و کارا فاصله گرفته و صرفا به یک کالای قابل سرمایه‌گذاری تبدیل شده‌اند. در حال حاضر نیز مشخص نیست که چه چیزی می‌توان با ارز SafeMoon خرید، اما حداقل می‌توان گفت که کارمزد فروش، تریدرها را به عدم صرفا خرید و فروش آن تشویق می‌کند.

در صفحه فیسبوک این پروژه نیز آمده است که:

Remember, getting to the moon takes time and the longer you hold the more tokens you pick up.

به یاد داشته باشید رسیدن به ماه زمان‌بر است و هرچه بیشتر آن را نگهداری کنید، توکن بیشتری هم برداشت خواهید کرد.

خالق و تیم فنی سیف مون چه کسانی هستند؟

طبق صفحه توییتری جان کارونی (John Karony)، وی مدیر عامل پروژه SafeMoon است.

مدیر عامل ارز SafeMoon

دیگر اعضای تیم این پروژه را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

تیم ارز سیف مون

چرا ارز SafeMoon منحصربه‌بفرد است؟

وایت پیپر ارز سیف مون می‌گوید یکی از مشکلات بزرگ حوزه دیفای، وجود APY (بازده درصدی سالیانه) در استخرهای نقدینگی است که دسترسی ساده‌ای برای تازه‌واردان این صنعت ندارند. هدف پروژه SafeMoon این است که با استفاده از ایده پاداش ایستا (که باعث شرطی شدن پاداش‌دهی بر اساس حجم توکن مورد معامله شود)، هرگونه فشاری را که به هنگام فروش این توکن‌ها در پی خواهد داشت، از بین ببرد.

در رابطه با مکانیزم سه گانه LP Acquisition ،Reflection و Burn که در بخش قبل درباره آن صحبت کردیم، در این وایت پیپر آمده است که «مکانیسم انعکاس»، مشوق بیشتری را برای هولدرهای سیف مون ایجاد می‌کند تا توکن‌های خود را مدت بیشتری نگه دارند. استخر نقدینگی خودکار نیز از طریق فراهم‌آوری کنترل کف قیمت (Price Floor)، باعث پایداری پروتکل می‌شود. استراتژی سوزاندن دستی SafeMoon هم در بلند مدت به هولدرهای این رمز ارز کمک می‌کند.

عرضه توکن‌های سیف مون چقدر است؟

بر اساس وایت پیپر این ارز، سیف مون در کل 1,000,000,000,000,000 واحد عرضه در گردش دارد که تا کنون 415,479,997,069,591 واحد از آن سوزانده شده، بنابراین در حال حاضر 584,520,002,930,409 واحد عرضه در دسترس است.

نحوه کار پروتکل SafeMoon نیز به شرح زیر است:

در هر معامله، تراکنش مربوطه شامل 10 درصد کارمزد است که این مقدار سپس به دو نیم (یعنی دو تا 5 درصد) تقسیم خواهد شد. همانطور که پیشتر گفتیم، 5 درصد از کارمزد فروش بین هولدرهای توکن توزیع می‌شود و 5 درصد مابقی، دوباه نصف می‌شود که نیمی از آن توسط قرارداد به توکن BNB تبدیل و نیم دیگر، به صورت خودکار به همراه BNB مذکور به عنوان یک جفت نقدینگی وارد صرافی پنکیک سواپ می‌شود.

تحلیل آینده ارز SafeMoon ؛ آیا سیف مون امن است؟

رمز ارزها عموما پرنوسان هستند و بر اساس شواهد، سیف مون نیز تفاوت چندانی با دیگر ارزها ندارد و حتی با رشد فعلی ارزش، هنوز هم مستعد افول است؛ دقیقا همانند اتفاقی که از 20 آوریل به بعد رخ داد.

با اینکه این اتفاق برای بسیاری از ارزهای دیجیتال نیز تا کنون رخ داده است، اما برخی پروژه SafeMoon را با یک طرح پانزی مقایسه کرده‌اند. همچنین گفته می‌شود که کارمزد فروش و مدل توزیع مجدد سیف مون هم مشوقی برای پذیرندگان اولیه است، که البته بعدا حتی با فروش این ارز دیجیتال هم سودهای کلانی بدست خواهند آورد.

یکی از سرمایه‌گذاران بازار کریپتو به نام لارک دیویس (Lark Davis) در توییتر خود گفته:

به یاد داشته باشید که چون از یک طرح پانزی پول به جیب می‌زنید، این حقیقت که آن پروژه یک طرح پانزی است را تغییر نمی‌دهد.

آقای دیویس همچنین سیف مون را با پروژه BitConnect مقایسه کرده است. فعالیت این رمز ارز در سال 2018 و پس از هشدار عمومی ناظران اوراق بهادار ایالات متحده نسبت به شباهت‌های آن با یک طرح پانزی، متوقف شد.

حساب WarOnRugs نیز در توییتر از قفل شدن بیش از 50 درصد از عرضه استخر نقدینگی هولدرهای SafeMoon انتقاد کرده است. این گروه ادعا کرده این امر منجر به نوعی طرح کلاهبرداری اگزیت (Exit Scam) می‌شود که در آن لیکوییدیتی عمدا از بازار خارج شده و تریدرها قادر به فروش رمز ارزهای خود نخواهند بود.

جان کارونی، مدیر عامل سیف مون نیز در واکنش به این ادعاها اظهار داشته است که نقدینگی مورد نظر، برای امن نگه داشتن پرژه قفل می‌شود.

برنامه نحوه امن نگه داشتن این پروژه در وایت پیپر مذکور به شرح زیر است:

توسعه‌دهنده پیش از راه‌اندازی، تمامی توکن‌های موجود در والت توسعه را سوزانده است. عرضه منصفانه‌ای در پلتفرم DxSale صورت گرفته، LP به مدت 4 سال درون DxLocker قفل می‌شود و با هر ترید یک LP تولید شده و در پنکیک سواپ قفل می‌شود.

بنابراین، نمی‌توان با قاطعیت نسبت به کلاهبرداری بودن این رمز ارز اظهار نظر کرد. توزیع منحصربفرد کارمزد Safemoon یکی از نقاط حمله منتقدان نسبت به آن بوده، اما با توجه به عمر 3 ماهه این ارز مجازی، تا کنون شاهد حمایت تریدرها از این پروژه بوده‌ایم. البته ریسک ترید همچنان بالاست، بنابراین به کاربران توصیه می‌کنیم همیشه آن مقدار پولی را وارد پروژه‌های جدید کنند که در صورت از دست رفتن و ضرردهی، دچار مشکل جدی نشوند.

قیمت، کیف پول، خرید و فروش و صرافی های پشتیبان ارز دیجیتال SafeMoon

با مراجعه به وبسایت کوین مارت کپ (CoinMarketCap) می‌توانید تمام اطلاعت لازم در رابطه با رمز ارز سیف مون را مشاهده کنید.

این ارز دیجیتال هم‌اکنون با ارزش بازار 4.5 میلیارد دلاری، در محدوده 0.000007849 دلاری معامله می‌شود و رتبه 202 رمز ارزهای برتر را به خود اختصاص داده است.

صرافی های پشتیبان؛ از کجا SafeMoon بخریم؟

به استناد کوین مارکت کپ، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، جفت‌های معاملاتی SAFEEMOON/USDT ،SAFEMOON/WBNB ،SAFEMOON/BUSD ،CAKE/SAFEMOON و SAFEMOON/INR در صرافی‌های پنکیک سواپ، MXC.COM ،Gate.io، بیت‌مارت (BitMart)، وایت‌بیت (WhiteBit)، بیکری سواپ (Bakery Swap)، بیت‌بی‌ان‌اس (Bitbns) و ZBG قابل معامله است.

بازارهای ارز سیف مون
بازارهای ارز سیف مون

به استناد وبسایت SafeMoon، یکی از معتمدترین پلتفرم‌های معاملاتی برای معامله این ارز دیجیتال BitMart است که امکان خرید و فروش آن با استفاده از تتر (USDT) وجود دارد.

کیف پول های پشتیبان؛ خرید رمز ارز SafeMoon در تراست والت با استفاده از پنکیک سواپ

سیف مون هنوز در بایننس لیست نشده است، اما از آنجایی که این رمز ارز یک توکن BEP20 است، بنابراین هر والتی که از شبکه اسمارت چین بایننس پشتیبانی کند، نظیر تراست والت و متامسک، قابلیت ذخیره‌سازی آن را دارد.

علاوه بر بیت‌مارت، پنکیک سواپ نیز صرافی غیر متمرکزی است که اولین بار سیف مون در آن عرضه شد. با اتصال کیف پول تراست به این صرافی، روش ساده‌تری جهت دریافت SafeMoon در دسترس است. مراحل زیر را انجام دهید:

1. اضافه کردن رمز ارز SafeMoon به تراست:

روی آیکن سمت راست بالای صفحه ضربه زده و “Safemoon” را جستجو کنید. اگر نتیجه‌ای یافت نشد، روی گزینه “Add Custom Token” ضربه زنید. از قسمت بالا، از روبروی گزینه “Network” روی “Ethereum” ضربه زده و آن را به “Smart Chain” تغییر دهید. آدرس قرارداد هوشمند سیف مون را که در زیر مشاهده می‌کنید کپی کرده و آن را در باکس “Contract Address” پیست کنید.

0x8076c74c5e3f5852037f31ff0093eeb8c8add8d3

ارز SafeMoon در تراست والت

در مرحله بعد، “Safemoon” را به‌عنوان نام ارز در قسمت “Name” وارد کرده و سمبل آن را “SFM” قرار دهید. مقدار دسیمال را هم 9 انتخاب کنید.

حال روی “Done” ضربه زده و ارز سیف مون به والت شما اضافه خواهد شد.

2. خرید BNB بایننس اسمارت چین

از آنجایی که سیف مون یک توکن روی BEP20 است، برای سواپ در داخل کیف پول تراست نیز به BNB روی اسمارت چین نیاز دارید. از هر روشی که می‌توانید، مانند انتقال از حساب صرافی بایننس، یا خرید از صرافی‌های داخلی و امثالهم، مقداری بایننس کوین اسمارت چین به تراست ولت اضافه کنید.

3. سواپ BSC با SafeMoon

در این مرحله از قسمت “DApps” در نسخه اندروید یا گزینه “Browser” در آیفن، “PancakeSwap” را جستجو کنید.

اگر گزینه “Browser” را در آیفن مشاهده نمی‌کنید، سافاری را باز کرده و trust://browser_enable را در قسمت وارد کردن URL تایپ کنید و دوباره به تراست والت بازگردید.

از گوشه بالای سمت راست صفحه، گزینه “Connect” را انتخاب کرده و کیف پول‌تان را به صرافی متصل کنید. در صفحه “Exchange” که مشاهده می‌کنید، در باکس دوم یعنی قسمت “To”، ارز SafeMoon را جستجو و انتخاب نمائید.

تبدیل BNB به SafeMoon

سپس با هشداری مواجه می‌شوید که به شما می‌گوید «باید تلرانس اسلیپج را 12 درصد انتخاب کنید». همانطور که پیشتر گفتیم، دلیل آن است که سیف مون 10 درصد کارمزد برای هر تراکنش دریافت می‌کند که 5 درصد آن میان هولدرها توزیع شده و 5 درصد دیگر، وارد استخر نقدینگی می‌شود. باکس “I understand” را تیک زده و “Continue” را انتخاب نمائید.

روی آیکن نشان داده شده در تصویر ضربه زده و مقدار اسلیپج را 12 انتخاب کنید.

مدت زمان انتظار در قسمت “Transaction deadline” به طور پیش‌فرض 20 دقیقه است که می‌توانید آن را تغییر دهید. اما بهتر است این مدت زمان را روی همین حالت پیش‌فرض نگه دارید.

سواپ ارز سیف مون با BNB در تراست

پس از تعیین اسلیپج، “Swap” را انتخاب کرده و منتظر تکمیل تراکنش بمانید. فرایند تبدیل ممکن است سریعا صورت نگرفته و بسته به شلوغی شبکه، بین چند دقیقه تا یک ساعت زمان ببرد.

آیا سیف مون رقیب دوج کوین است؟

رشد ارز SafeMoon در کنار شعار آن، مقایسه محبوبیت آن با دوج کوین را به‌همراه داشته است. رمز ارز DOGE در سال 2012 به عنوان یک شوخی متولد شد و از آن زمان تا کنون، توجه بسیاری از افراد مشهور همچون ایلان ماسک و اسنوپ داگ را به خود جلب کرده است.

توکنامیکس (Tokenomics) اصطلاحی است که به اقتصاد (economic) یک توکن (Token) اشاره دارد. هر دوی DogeCoin و SafeMoon اقتصادهای توکنی بحث برانگیزی دارند، اما به نظر می‌رسد که سیاست پولی دوج معقول‌تر از سیف مون باشد.

سیف مون یک ارز ضدتورمی محسوب می‌شود، چراکه عرضه آن به مرور زمان کاهش خواهد یافت. با این وجود این سیاست ضدترومی به جای یک سیاست پولی درست، بیشتر یک طرح هرمی را در نظر افراد ایجاد کرده است. زمانی که سرمایه‌گذاران ارز SafeMoon خود را بفروشند، 10 درصد کارمزد دریافت می‌شود که 5 درصد آن میان هولدرها توزیع خواهد شد. بنابراین کسب سود در این پروژه، به خرید و ورود بیشتر افراد وابسته است تا سرمایه‌گذاری آن‌ها نیز افزایش یابد.

اما دوج کوین بیشتر مشابه بیت کوین عمل می‌کند. شبکه این ارز از مدل اجماع اثبات کار بهره می‌برد، به این معنا که ماینرها در ازای دریافت DOGE به‌عنوان پاداش، امنیت شبکه را تامین می‌کنند. پاداش‌های بلاک بیت کوین هر 4 سال یکبار نصف می‌شود، در حالی که پاداش‌های دوج به مقدار 10,000 واحد در هر بلاک ثابت است. بنابراین با توجه به تفاوت‌های عمده‌ای که این دو رمز ارز دارند، نمی‌توان دوج کوین و سیف مون را رقیب اصلی یکدیگر دانست.


برچسب ها: سیف مون

ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)