جلسه ششم – ساختار نمودارها (2)

در ادامه جلسه پنجم، در این جلسه نیز به معرفی ساختار نمودارها در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال میپردازیم. در این جلسه ابتدا به روشهای گوناگون رسم نمودار قیمت و زمان اشاره خواهیم کرد. سپس به معرفی حجم معاملات در ساختار نمودارها خواهیم پرداخت.
نمودارهای حسابی و لگاریتمی
نمودارها را میتوان در مقیاس لگاریتمی یا حسابی رسم کرد. در مقیاس حسابی با افزایش قیمت، فاصله بین اعداد ثابت باقی میماند. عمده نمودارهایی که در بین تحلیلگران استفاده میشود، در مقیاس حسابی رسم شده است. اما در مقیاس لگاریتمی هر چه قیمت بیشتر میشود، فاصله بین اعداد کوتاهتر میشود.
در مقیاس لگاریتمی فاصله بین عدد 1 و 2 برابر فاصله بین عدد 5 تا 10 است. زیرا در هر دو مورد اعداد اولیه دو برابر شدهاند. این در حالی است که در نمودار با مقیاس حسابی فاصله بین عدد 1و 2 برابر فاصله بین 10 و 11 است. در حالی که در اولی قیمت دو برابر شده اما در دومی قیمت 10 درصد افزایش یافته است.
در رسم نمودارهای لگاریتمی فاصلههای مساوی نشاندهنده درصد تغییر مساوی در قیمت است. به عنوان مثال فاصله بین 10 تا 20 (یعنی تغییر 100 درصد) مساوی فاصله بین 20 تا 40 یا 40 تا 80 است.
حجم معاملات
بخش مهمی که با نمودارهای شمعی یا میلهای همراه میشود، حجم معاملات است. حجم معاملات بیانگر میزان معاملاتی که در طول یک روز (در صورتی که تایمفریم را روزانه تنظیم کرده باشیم) بر روی آن انجام شده میباشد. حجم معاملات به صورت افقی در زیر نمودار نشان داده میشود. خطوط بلندتر نشاندهنده حجم بیشتری از معاملات و خطوط کوتاهتر حجم کمتری از معاملات را نشان میدهد.

نتیجه گیری
حالا که ما توانستیم یک نمودار قیمتی را بفهمیم. با داشتن دو منبع اطلاعاتی اساسی یعنی قیمت و حجم معاملات، آمادهایم که ببینیم چگونه میتوان این اطلاعات را تفسیر کرد. به خاطر داشته باشید که نمودار تنها اطلاعات را ثبت میکند و به تنهایی ارزشی ندارد. در صورتی که قوانین و اصول آن را فراگرفته باشیم، نمودار میتواند یک ابزار بسیار سودمند برای هنر یا مهارت پیشبینی جریانات بازار ارز دیجیتال باشد.
حال میخواهیم این فرآیند را آغاز کنیم. در جلسه آتی به بررسی الگوهای نموداری میپردازیم.
ادامه دوره: جلسه هفتم – خط روند نزولی
خیلی ممنون از مباحث خوبتون خیلی ممنون
با سلام، منظورتون از نمودار های لگاریتمی و حسابی اصلا شفاف نبود.
سلام نمودار حسابی که همه این نمودارهایی که میبینی و استفاده میکنید، حسابی هست. یعنی اینکه فاصله بین اعداد ثابت هست. مثلا ؛ اختلاف بین 5 و 10، با فاصله بین 100 و 105 یکسان هست (5 واحد هست). اما ما داریم در مورد قیمت یک دارایی صحبت میکنیم، در اقتصاد آیا اختلاف بین 5 و 10 با اختلاف بین 100 و 105 یکسان هست؟ نه. اگر قیمت یک دارایی 5 دلار باشه و بعد از مدتی 10 دلار شده باشه، قیمت 100 درصد رشد کرده. اگر قیمت یک دارایی 100 دلار باشه و بعد از مدتی 105 دلار شده باشه، قیمت فقط 5 درصد رشد کرده. در یک نمودار حسابی، فاصله بین همه اعداد یکسان هست. اما در نمودار لگاریتمی با توجه به همین نکته ای که عرض کردم، فاصله بین 5 تا 10 مثله فاصله بین 10 تا 20، 20 تا 40، 40 تا 80 و ... هست. در وقع در نمودار لگاریتمی اختلاف بین اعداد برابر نیستند.
خیلی ممنون.
برای رسم روند از گدام نمودار باید اسفاده گرد