خط روند صعودی؛ قسمت هشتم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال (ریدایرکت شد)


خط روند صعودی (Uptrend Line) در تحلیل تکنیکال چیست؟ نحوه رسم و ترسیم خط روند صعودی را در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال آموزش می‌دهیم.

این جلسه از آموزش تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) را به معرفی خط روند صعودی (Uptrend Line) می‌پردازیم. به جهت تفاوت الگو و عملکرد، خطوط روند صعودی و نزولی در دو جلسه ارائه شده‌اند. با اینکه تعریف آن‌ها بسیار مشابه هم است، اما در هر حال دو الگوی متفاوت هستند.

تعریف و نحوه رسم خط روند صعودی

اگر در یک روند صعودی، کف‌های قیمتی ایجاد شده را با خطی به‌هم وصل کنیم، خط روند صعودی رسم کرده‌ایم.

خط روند صعودی

برای رسم یک خط، تنها به دو نقطه نیاز داریم، نقطه ابتدا و انتها. اما در تحلیل تکنیکال و برای رسم خط روند‌، ما نیازمند حداقل 3 نقطه هستیم. همچنین باید توجه کرد که نمی‌توان از هر نقطه به هر نقطه خطی رسم کرد و نام آن را خط روند‌ گذاشت. برای رسم خط روند‌ حتما باید دقت کنیم روند حاکم کدام است. همچنین نحوه واکنش قیمت و حجم معاملات و شمایل کندل‌ها هنگام برخورد با خط روند‌، موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

بررسی اعتبار الگوی خط روند صعودی

برای بررسی اعتبار این الگوی نموداری نیز از همان پارامترهای معرفی شده در جلسه قبل استفاده خواهیم کرد:

  • میانگین فاصله نقاط
  • تعداد برخورد
  • طول خط روند
  • حجم معاملات

میانگین فاصله نقاط

چه تعداد برخورد لازم است تا خط روند معتبر گردد و نقاط باید چقدر از هم فاصله داشته باشند؟ بولکوفسکی درباره فاصله نقاط از هم می‌گوید:

خط روندی که با دو برخورد نزدیک به هم شروع می‌شود، ممکن نیست در بلندمدت دوام بیاورد. از آنجا که خطوط روند بیانگر حمایت و مقاومت هم هستند، در نتیجه اگر فاصله دو نقطه از هم زیاد هم باشد، بازهم ارزش چندانی ندارد.

عبارت بالا راهکاری بسیار مفید برای تشخیص خط روند صحیح است. با این حال مشابه کاری که برای خط روند نزولی انجام دادیم، در اینجا نیز به تحقیقات انجام شده روی خطوط روند صعودی مراجعه می‌کنیم. نتایج زیر از بررسی 199 مورد از این الگو بدست آمده است:

شرح نتایج
میانگین فاصله کمتر از 29 کندل 14- %
میانگین فاصله بیشتر از 29 کندل 19- %
سه یا چهار برخورد 16- %
بیشتر از چهار برخورد 18- %

در جدول بالا، دو ردیف اول، پارامتر میانگین فاصله برخورد و دو ردیف بعد، پارامتر تعداد برخورد را نشان می‌دهد. خطوط روندی که میانگین فاصله برخوردهایشان کمتر از 28 کندل بوده، پس از شکست خط روند به طور میانگین 14 درصد کاهش قیمت داشته‌اند. بنابراین، هرچه فاصله بین برخورد قیمت با خط روند صعودی بیشتر باشد، پس از شکست خط روند، کاهش قیمت بیشتری خواهد بود.

اعتبار خط روند صعودی در تحلیل تکنیکال

تعداد برخورد

توجه کنید که برخورد قیمت با خط روند در مناطق حمایت و مقاومت رخ می‌دهد. پس فاصله برخورد قیمت با خط روند نه باید خیلی از هم فاصله داشته باشد و نه باید خیلی به هم نزدیک باشد. اگر خط روندی رسم کرده‌اید که فاصله برخورد قیمت با خط روند زیادی به هم نزدیک یا زیادی از هم دور هستند، آن خط، خط روند نیست.

در مورد تعداد برخورد قیمت با خط روند، در خطوط روندی که قیمت 3 یا 4 بار با آن برخورد داشته است، پس از شکست، شاهد 16 درصد کاهش قیمت بوده‌ایم. این در حالی است که وقتی تعداد برخورد بیشتر از 4 بار بوده، قیمت پس از شکست خط روند 18 درصد کاهش یافته است. بنابراین، هرچه تعداد برخورد قیمت با خط روند صعودی بیشتر باشد، پس از شکست خط روند، کاهش قیمت بیشتر خواهد بود.

خط روند صعودی در تحلیل تکنیکال
تعداد برخورد قیمت با خط روند پارامتری مهم در تشخیص اهمیت خط روند است

طول خط روند صعودی

آیا شکسته شدن یک خط روند بلند مهم‌تر از شکسته شدن یک خط روند کوتاه است؟ بررسی تمام نوشته‌های تحلیل تکنیکال نشان می‌دهد که پاسخ به این سوال مثبت است، اما هیچ‌کدام حرف خود را اثبات نکرده‌اند. در زیر نتایج بررسی‌های انجام شده روی خطوط روند صعودی را نشان می‌دهیم.

شرح نتایج
خطوط روند کوتاه مدت (صفر تا سه ماه) 15- %
خطوط روند میان مدت (سه تا شش ماه) 15- %
خطوط روند بلند مدت ( بیش از شش ماه) 20- %
خطوط روند بسیار بلند مدت (بیش از یکسال) 19- %

(“نتایج” تغییرات قیمت پس از شکست خط روند است)

نتیجه این که شکسته شدن خطوط روند بلندمدت‌تر نسبت به خطوط کوتاه مدت از اهمیت بیشتری برخوردار است. همچنین خطوط روند بلندمدت بهتر از خطوط روند کوتاه مدت عمل می‌کنند.

شکست خط روند

حجم معاملات در طول خط روند صعودی

روند حجم معاملات بر عملکرد قیمت پس از شکست خط روند صعودی موثر است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که اگر روند حجم معاملات صعودی باشد، عملکرد بهبود می‌یابد. اگر در طول خط روند صعودی حجم معاملات افزایش یابد، پس از شکست خط روند، شاهد افت قیمت بیشتری خواهیم بود.

شرح  نتایج
روند صعودی حجم معاملات 19- %
روند نزولی حجم معاملات 14- %

مطابق جدول بالا، حجم معاملات از روز آغاز خط روند تا پایان آن نشان می‌دهد که اگر روند حجم معاملات صعودی باشد، قیمت 19 درصد کاهش و اگر روند حجم معاملات نزولی باشد، قیمت 14 درصد کاهش می‌یابد.بنابراین هنگام رسم خط روند صعودی، افزایش حجم معاملات نشانه خوبی است.

تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال
تاثیر حجم معاملات بر عملکرد خط روند

هدف الگوی خط روند صعودی

حالا که با شکل الگو آشنا شدیم و همچنین پارامترهایی که اعتبار الگو را افزایش می‌دهد را معرفی کردیم، در بخش نهایی به معرفی اهداف این الگو خواهیم پرداخت. میزان موفقیت رسیدن به هدف این نوع از خط روند، 63 درصد است. به عبارتی، در 63 درصد از مواقع قیمت به هدف خود رسیده است. معمولا در بررسی اهداف الگو، موفقیت بالای 80 درصد اعتبار دارد. در خط روند صعودی این میزان تنها 63 درصد بوده و پس از شکستن الگو اطمینان زیادی برای رسیدن به هدف تعیین شده وجود ندارد.

در تصویر زیر هدف قیمتی خطوط روند صعودی، نشان داده شده است.

در جلسه بعد به معرفی کانال قیمت می‌پردازیم. با ادامه آموزش تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال با ما همراه باشید.

ادامه دوره: کانال قیمت؛ قسمت نهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

قسمت قبل: خط روند نزولی؛ قسمت هفتم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

*در صورت داشتن سوال، کاربران می‌توانند آن را در گروه تلگرامی اکسچینو مگ مطرح نمایند.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (9 نظر)
محمد

سلام ممنون بابت اموزشهاتون برای روسم خط روند حتما نقاط عطف در یک امتداد باشه یا بالا و پایین باشه هم میشه؟

0 پاسخ دهید
22:05:43 1399/02/23
میثم مقیسه

سلام اگر منظورتون افقي بودن خط روند هست، نه الزامي نداره. اما اگر منظورتون اينه بايد حتما قيمت به خط برخورد داشته باشه؟ نه الزاما. صرفا قيمت نزديک خط روند بازگشت داشته باشه، کفايت ميکنه

0 پاسخ دهید
22:05:43 1399/02/23
محمد

سلام و درود. ممنون از سایت خیلی خوبتون. این جمله رو متوجه نمیشم می تونید راهنمایی کنید. ". اگر خط روندی رسم کرده‌اید که فاصله برخورد قیمت با خط روند زیادی به هم نزدیک یا زیادی از هم دور هستند، آن خط، خط روند نیست." فاصله برخورد قیمت با خط روند یعنی چی؟ برخورد قیمت با خط روند که دیگه فاصله ایجاد نمی کنه؟ منظور چیه؟ ممنون

0 پاسخ دهید
16:55:34 1399/10/24
مجتبی انصاری

سلام. منظور فاصله زمانی برخوردها هستش

0 پاسخ دهید
16:55:34 1399/10/24
عباس رنجبر

میشه در این مورد یکم بیشتر توضیح بدید؟؟؟؟؟

0 پاسخ دهید
16:55:34 1399/10/24
کمیل گرجی

سلام باید همه این پارامتر ها رو جمع ببندیم یا میانگین بگیریم مثلا اگر کوتاه مدت بود (15%) و فاصله برخوداش کمتر از 29 کندل بود(14%)برای جمع بندی که چقدر بعد شکسته شدن روند میریزه باید این ها رو جمع کنیم (29%)یا میانگین بگیریم(14/5) یا کلا این پارامتر ها از هم جدا هستن!؟

0 پاسخ دهید
14:19:20 1399/12/09
سالار

سلام لطفاً به سوال این عزیز جواب دهید چون سوال خیلی هامون هس ممنون و سپاس از سایت بسیار خوبتون

0 پاسخ دهید
14:19:20 1399/12/09
سعیده کاشفی

باسلام، ممنون از آموزش های خیلی خوب تون، تا قبل از مبحث چارت ها کاملا متوجه می شدیم و عالی بود، ولی از قسمت چارت ها، نیاز به مثال عملی و واقعی هست و با توضیحات تئوری مطلب کامل جا نمی افته، ممنون میشیم به این نکته توجه بفرمایید. باتشکر

0 پاسخ دهید
22:32:49 1400/09/05