حمله به اسپارتان پروتکل منجر به ضرر 30 میلیون دلاری استخر نقدینگی آن شد


پس از حمله به استخر نقدینگی اسپارتان پروتکل (Spartan Protocol) و سرقت 30 میلیون دلار از آن، توکن این پلتفرم یعنی SPARTA نیز با ریزش 30 درصدی مواجه شد.

اسپارتان پروتکل که یک پلتفرم ارائه لیکوئیدیتی برای دارایی‌های مصنوعی روی بایننس اسمارت چین است، طی یک حمله هماهنگ شده به استخر نقدینگی آن در روز شنبه، از سرقت 30 میلیون دلار رمز ارز خبر داده است. به گفته شرکت امنیت بلاک چین پک‌شیلد (PeckShield)، این حمله یک «نقص محاسبات سهم نقدینگی» در استخر لیکوییدیتی SPARTA/WBNB را هدف قرار داه بود که در نهایت فرد مهاجم با سوء استفاده از آن توانست وجوه داخل این استخر را برداشت کند. این شرکت در ادامه گفت:

این هک به طور خاص، موجودی استخر را پیش از سوزاندن مقدار معادل توکن‌های داخل آن افزایش داد تا بتواند مقادیر بیش از حد دارایی مربوطه را برداشت کند. عواقب این حمله منجر به ضرر 30 میلیون دلاری استخر مذکور شده است.

جزئیات نحوه حمله به استخر نقدینگی اسپارتان پروتکل

جزئیات این حمله، به دستکاری در وام‌های فوری (flash loan) مربوط می‌شود که برای افزایش مقدار موجودی استخر پیش از سوزاندن مقدار معادل توکن‌های داخل استخر، مورد استفاده قرار گرفته است. اسپارتان پروتکل در این باره در توییتی گفت که «در این حمله برای غلبه بر استخرها، از 61 میلیون دلار BNB استفاده شده و با این حال فرد مهاجم تنها موفق به خارج کردن 30 میلیون دلار دارایی از استخرها شده است».

خبر جدید در رابطه با این هک، در روز یکشنبه از سوی اسپارتان پروتکل منتشر شد و کاربران را به گزارش شرکت پک‌شیلد ارجاع داد:

به استناد گزارش شرکت رکت (Rekt)، این حمله به اسپارتان پروتکل یکی از بزرگترین حملات در تاریخ دیفای شمرده می‌شود. تنها 5 مورد حمله دیگر در حوزه امور مالی غیر متمرکز متحمل چنین ضررهایی بوده‌اند: ایزی‌فای (50 میلیون دلار)، اورانیوم فایننس (57 میلیون دلار)، کوکوین (45 میلیون دلار)، آلفا فایننس (37.5 میلیون دلار) و میرکَت فایننس (32 میلیون دلار). ارزش توکن اصلی اسپارتان پروتکل به نام SPARTA نیز در روز شنبه با ریزش 30 درصدی به 1.17 دلار رسید. این رمز ارز در جفت بیت کوینی خود با 29 درصد و در جفت اتریومی خود نیز با 31.4 درصد سقوط مواجه بوده است.

بیشتر بخوانید: پروتکل دیفای آلفا (Alpha) و کریم فایننس (Cream Finance) هک شدند

سوای حمله به اسپارتان پروتکل، در کل سرقت و هک در جامعه رمز ارزها اتفاق جدیدی نیستند. علاوه بر حملات اخیر به پروتکل‌های دیفای، به گزارش یک مجله ایتالیایی به نام Finaria، مجرمان کریپتویی تقریبا 1.9 میلیارد دلار را در سال 2020 به سرقت برده‌اند. کلاهبرداری اولین جرم در حوزه ارزهای دیجیتال است و پس از آن، سرقت و باج‌افزارها در رتبه‌های بعدی قرار دارند. تخمین زده می‌شود که در سال 2019 نیز مجرمان 4.5 میلیارد دلار از رمز ارزها را سرقت کرده‌اند.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)