جلسه اول – فلسفه تحلیل تکنیکال

پیش از شروع هر بحثی بهتر است یک تعریف عمومی از تحلیل تکنیکال، ارائه دهیم. همچنین لازم است تفاوتهای اساسی میان تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال را شرح دهیم.
اجازه دهید در ابتدا با طرح این مسئله آغاز کنیم که تحلیل تکنیکال چیست؟ تحلیل تکنیکال، مطالعه رفتارهای بازار با استفاده از نمودارها و با هدف پیشبینی آینده روند قیمتها میباشد. این توصیفی از تحلیل تکنیکال است که تقریبا مورد قبول تمامی صاحبنظران میباشد.
سه مبحث زیر پایههای مباحث تحلیل تکنیکال میباشد:
- همه چیز در قیمت لحاظ شده است.
جمله ((همه چیز در قیمت لحاظ شده است)) پایه و اساس تحلیل تکنیکال است. این جمله به این معناست که هر چیزی که بتواند در قیمت تاثیرگذار باشد شامل، فاکتورهای سیاسی، فاندامنتالی، جغرافیایی و سایر فاکتورها در قیمت لحاظ شده است. باور به این جمله مقدمه تحلیل تکنیکال، است. پس از پذیرش این جمله به این نتیجه میرسیم که تحلیل قیمتها تمام آن چیزی است که برای بررسی بازارها به آن نیاز داریم.
- قیمتها بر اساس روندها حرکت میکنند.
قیمتها بر اساس روندها حرکت میکند. به عبارتی قیمتها دوست دارند به جای آنکه تغییر جهت بدهند، روند فعلی خود را حفظ کنند. این قانون به نوعی بیانی از قانون اول نیوتن در مورد حرکت است که قیمتها به روند فعلی خود ادامه میدهند تا زمانی که عوامل بازدارنده حرکت، آنها را متوقف کند.
- تاریخ تکرار میشود.
تحلیل تکنیکال، مطالعه گذشته قیمت و انتظار تکرار آن در آینده است. بیان دیگری از این موضوع این است که بگوییم: تاریخ تکرار میشود و این کلیدی برای پیشبینی آینده از طریق تحلیل گذشته است. به بیان دیگر، آینده چیزی جز تکرار گذشته نیست.
تحلیل تکنیکال در برابر تحلیل فاندامنتال
در بخش اول به این سوال پاسخ دادیم که تحلیل تکنیکال چیست. در این بخش به تفاوت بین تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال اشارهای خواهیم کرد.
هر دو روش تکنیکال و فاندامنتال همواره سعی بر حل یک مشکل واحد دارند. مسئله واحد، پیشبینی جهت حرکت قیمت میباشد. به عبازت دیگر، اینکه قیمت تمایل دارد در چه جهتی حرکت کند. در واقع آنها از دو راه متفاوت به یک مسئله واحد میپردازند. تحلیلگر تکنیکال عقیده دارد که تغییرات قیمت تنها چیزی است که او نیاز دارد. در مقابل تحلیلگر فاندامنتال همواره به علتها و دلایل تغییر قیمت میپردازد.
همانطور که در تحلیل تکنیکال، تمرکز بر روی تغییرات قیمت است، در تحلیل فاندامنتال این عوامل اقتصادی است که بر عرضه و تقاضا تاثیر میگذارد و باعث میشود قیمت تغییر کند.
ادامه دوره: جلسه دوم – روندها
تحلیل تکنیکال چطوری یادبگیریم
بقیه جلسات رو مطالعه کنید
عالی ، دمتون گرم 👍
با سلام مطالب خوبه ولی بنظرم خیلی خلاصه هی.
ممنون از جلسه اول