جلسه دوم – روندها

پس از آشنایی با تحلیل تکنیکال و هدف از تحلیل تکنیکال، در ادمه دوره آموزش تحلیل تکنیکال در این جلسه به تشریح روندها یکی از مهمترین مفاهیم تحلیل تکنیکال خواهیم پرداخت.
مفهوم روندها به طور قطع یکی از اصول تحلیل تکنیکال میباشد. تمام ابزارهایی که ما در ادامه آموزش خواهیم داد، از قیبل الگوها، اسیلاتورها، حمایت و مقاومت، اندیکاتورها و… با هدف کمک به اندازهگیری روند قیمت بهوجود آمدهاند. حتی اگر مدت کوتاهی است که وارد بازار شدهاید حتما این جملهها را شنیدهاید، “روند دوست شماست” ، “همیشه در جهت روند معامله کنید”، “هرگز با روند نجنگید”. اینها جملههای رایجی است که در بازار به کرات میشنوید. پس لازم است زمانی را برای تعریف روند صرف کنیم و انواع آنرا بشناسیم.

جان مورفی در کتاب ارزشمند تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی، روند را اینطور معرفی میکند.
هرگز بازار در یک خط صاف حرکت نمیکند. تغییرات بازار به صورت یکسری حرکات زیگزاگ مشخص میشود. ما این حرکات زیگزاگ بازار را موج مینامیم. برآیند حرکت این موجها، روند را تشکیل میدهد.
روندها به سه دسته زیر تقسیمبندی میشوند.
- روند صعودی
روند صعودی به عنوان یکسری موجهای بالارونده تعریف میشوند. چالرز داو روند صعودی را به این صورت تعریف میکند. ” هرگاه قیمت در یک موج صعودی بالاتر از موج صعودی پیش از آن قرار گیرد و یا قیمت در یک موج نزولی بالاتر از موج نزولی پیش از آن قرار بگیرد، یک روند صعودی داریم.” به عبارت دیگر روند صعودی الگویی از نوسانات روبهبالاست.
روند صعودی، نشانگر قدرت بیشتر تقاضا یا خرید بر عرضه یا فروش است، “بازار گاوی” به این روند اطلاق میشود.

- روند نزولی
روند نزولی به عنوان یکسری موجهای پایینرونده تشکیل شده است. چالرز داو روند نزولی را دقیقا برعکس آنچه در مورد روند صعودی بیان شد، معرفی کرده است. به این معنی که، هرگاه قیمت در یک موج نزولی پایینتر ازموج نزولی پیش از خود قرار گیرد و یا قیمت در یک موج صعودی پایینتر از موج صعودی پیش از خود قرار گیرد، یک روند نزولی داریم.
روند نزولی، نشانگر قدرت بیشتر عرضه یا فروش بر تقاضا یا خرید است، “بازار خرسی” به این روند اطلاق میشود.

- روند خنثی
روند خنثی شامل موج یا موجهای صعودی و نزولی است که جهت مستقیم دارند. به عبارت دیگر، اگر قیمت نتواند بالاتر از قله موج صعودی پیش از خود برود و یا قیمت نتواند پایینتر از قعر موج نزولی پیش از خود برود، یک روند خنثی داریم.
روند خنثی، نشانگر تعادل نسبی بین قدرت خریدار و فروشنده یا عرضه و تقاضا در بازار است. “بازار خنثی” به این روند اطلاق میشود.

تا اینجا به تعریف مفهوم روند در بازارهای مالی پرداختیم. ممکن است در بازار روند را مشخص کنیم اما نیاز داشته باشیم ابزار دیگری باشد تا تشخیص ما را تایید کند، حجم معاملات، همان ابزاری است که به آن نیاز داریم. به عقیده داو حجم معاملات یک عامل ثانویه ولی مهم در تایید اخطارهایی میباشد که از تحلیل قیمت به دست آمدهاند.
به طور کلی در ذهن داشته باشید که حجم معاملات بایستی همسو با جهت روند اصلی باشد.
در روند صعودی؛ هر موج صعودی با افزایش حجم و هر موج نزولی با کاهش حجم همراه است.

در روند نزولی؛ هر موج نزولی با افزایش حجم و هر موج صعودی با کاهش حجم همراه است.
ادامه دوره: جلسه سوم – حمایت و مقاومت (1)
سلام جمله آخر برعکس نوشته شده
سلام،ممنون بابت اموزش کاملتون جمله آخر سهوا به جای کاهش حجم معامله در روند نزولی،از افزایش حجم نام برده شده،که اشتباهه لطفا اصلاح کنید ممنون
با سلام در ارتباط با جمله «در روند نزولی؛ هر موج نزولی با افزایش حجم و هر موج صعودی با کاهش حجم همراه است.» با توجه به اعلام نظر دو تن از کاربران، اگر دیدگاه آنان صحیح است، نویسنده پست جمله را اصلاح کند اگر هم درست است، چرایی آن و نادرست بودن دیدگاه کاربران فوق را بیان کند. بی پاسخ گذاشتن امر پسندیده ای نیست.
سلام. همونطور که توی تصویر نشون داده شده، در روند نزولی، هر موج نزولی با افزایش حجم و هر موج صعودی با کاهش حجم همراه است