الگوی سقف دو قلو؛ قسمت هجدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال (ریدایرکت شد)


الگوی سقف دوقلو چیست و چه کاربردی دارد؟ در این قسمت به آموزش پترن نموداری Double Top در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مانند بیت کوین می‌پردازیم.

الگوی سقف دوقلو (Double Top) یکی از الگوهای معروف در بین پترن‌های نموداری در تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) است. در جلسه هجدهم از دوره آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال، به معرفی این الگوی نموداری می‌پردازیم.

الگوی سقف دو قلو دقیقا مشابه الگوی کف دوقلو (که در جلسه قبل معرفی شد) و در واقع معکوس این پترن است. لذا در این جلسه از آموزش رایگان تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال، بیشتر مثال‌هایی برای شناسایی این پترن ارائه خواهیم کرد. پترن سقف دوقلو نیز از نظر ظاهری به 4 حالت مختلف تقسیم می‌شود. این چهار حالت تنها از نظر ظاهر با هم متفاوت هستند، اما عملکرد یکسانی دارند.

شکل الگوی سقف دوقلو

قیمت طی یک روند صعودی به سقف خود یا به سطح مقاومت می‌رسد. قیمت قادر به عبور از این مقاومت نبوده و روند صعودی متوقف شده و قیمت در جهت عکس، شروع به پایین آمدن می‌کند. بازار به دنبال تست مجدد مقاومت قبلی است، لذا قیمت دوباره شروع به رشد کرده و مجددا به مقاومت قبلی می‌رسد. این بار هم بازار موفق به شکست مقاومت نشده و قیمت برای بار دوم شروع به ریزش می‌کند. طی این رفتار بازار، الگویی در نمودار پدیدار می‌شود و به دلیل اینکه دو بار قیمت یک سطح را تست می‌کند، به آن الگوی سقف دو قلو گفته می‌شود.

آموزش الگوی سقف دوقلو

تصویر بالا، شماتیک یک پترن سقف دوقلو است. پایین‌ترین قیمت بین دو سقف ایجاد شده را خط گردن نامیده و تا زمانی که قیمت این خط را نشکند، الگو تکمیل نخواهد شد و زمانی این پترن تایید خواهد شد که خط گردن شکسته شود.

همانطور که در بالا اشاره شد، الگوی سقف دو قلو یک الگوی بازگشتی بوده و باعث ریزش قیمت خواهد شد. در زیر مثال‌هایی از هر چهار حالت ممکن برای این الگو آورده‌ایم:

آموزش تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال

در تصویر بالا نمونه‌ای از یک پترن سقف دوقلو آدم-آدم را مشاهده می‌کنید. v شکل بودن دو سقف ایجاد شده در الگوی نموداری از ویژگی‌های بارز این پترن است.

آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

تصویر بالا نیز حالت دوم این الگو یعنی سقف آدم – حوا را نشان می‌دهد. U شکل بودن سقف حوا از مهمترین ویژگی‌های آن است.

الگوی سقف دوقلو
الگوی سقف دو قلو حوا – حوا
الگوهای نموداری در تحلیل تکنیکال
الگوی سقف دوقلو حوا – آدم

اعتبار الگوی Double Top

برای بررسی اعتبار الگو دقیقا تمامی مواردی که در جلسه پیش ذکر شد، اینجا نیز صادق است.

درصد خطا

این الگو از میان 296 الگوی سقف دو قلو که توسط بولکوفسکی بررسی شده، در 63 درصد از مواقع در انتهای یک روند صعودی و در 37 درصد مواقع در اصلاح یک روند نزولی تشکیل شده است.

درصد خطای این الگوی نموداری (از میان 296 الگو) 9 درصد بوده و احتمال رسیدن به هدف الگو، 40 درصد است. در مورد درصد خطا، 9 درصد مقدار قابل قبولی بوده و به همین دلیل این الگو را به یکی از پترن‌های محبوب در تحلیل تکنیکال تبدیل کرده است، اما در مورد احتمال رسیدن به هدف، این الگو شما را ناامید خواهد کرد. 40 درصد احتمال رسیدن به هدف، رقم پایینی است، لذا توصیه می‌شود که در صورت مشاهده این الگو و شکسته شدن آن، تارگت را از روی سطح حمایت نزدیک پترن تعیین کنید.

هدف الگوی سقف دوقلو

محاسبه هدف دقیقا مشابه پترن کف دو قلو بوده و موضوع جدید برای مطرح کردن ندارد. در تصویر زیر نحوه اندازه‌گیری هدف الگو را نشان داده‌ایم.

الگوی سقف دوقلو

در جلسه آتی به معرفی الگوی فالینگ وج خواهیم پرداخت.

ادامه دوره: الگوی فالینگ وج؛ قسمت نوزدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

قسمت قبل: الگوی کف دوقلو؛ قسمت هفدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

*در صورت داشتن سوال، کاربران می‌توانند آن را در گروه تلگرامی اکسچینو مگ مطرح نمایند.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (3 نظر)
حسام عبدلی

موضوع بسیار مبهم توضیح داده شده، اصلا معلوم نیست منظور از درصد خطا چی هست، اگر این الگو 40 درصد به تارگتش میرسه پس 60 درصد خطا داره، چطور نوشته شده 9 درصد؟؟؟

0 پاسخ دهید
00:26:35 1400/02/14
مجتبی انصاری

خطا یعنی الگو به کلی فیل بشه. اگه فیل نشه، در 40 درصد مواقع به تارگتش میرسه

0 پاسخ دهید
00:26:35 1400/02/14
حسام عبدلی

ممنونم، حالا متوجه شدم

0 پاسخ دهید
00:26:35 1400/02/14