الگوی رایزینگ وج؛ قسمت بیستم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال (ریدایرکت شد)


الگوی رایزینگ وج (Rising Wedge) یا کنج صعودی یکی از پترن‌های نموداری بوده که در این مطلب به آموزش آن در تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال مانند بیت کوین می‌پردازیم.

در جلسه بیستم پکیج آموزش تحلیل تکنیکال در بازار رمز ارزها، به الگوی رایزینگ وج یا Rising Wedge که در متون فارسی گاهی به آن کنج صعودی هم گفته می‌شود، می‌پردازیم. این الگوی نموداری همانند الگوی فالینگ وج است، با این تفاوت که شیب خطوط روند آن صعودی است. در پترن رایزینگ وج هم احتمال شکست رو به پایین (الگوی بازگشتی) و هم احتمال شکست رو به بالا (الگوی ادامه دهنده) وجود دارد، اما احتمال شکست رو به پایین بالاتر است. به همین دلیل از این الگو عموما به عنوان الگوی نموداری بازگشتی یاد می‌شود.

الگوی رایزینگ وج
تصویر برگرفته از کتاب دایره‌المعارف الگوهای نموداری

شکل الگوی کنج صعودی

زمانی که قیمت بین دو خط روند صعودی نوسان می‌کند، شکل ایجاد شده در نمودار را الگوی رایزینگ وج می‌گوییم. این پترن از دو خط روند که همگرا هستند تشکیل می‌شود. نسبت به دیگر الگوهایی که تا اینجا آموزش داده شده، تشخیص الگوهای رایزینگ وج و فالینگ وج، دشوارتر بوده و همچنین این دو الگو، جزو پترن‌های کمیاب در تحلیل تکنیکال هستند. اما برای شناسایی این الگو پارامترهایی وجود دارد که در زیر لیستی از آنها را ارائه خواهیم داد:

  • دوخط روند صعودی: این الگو از دوخط روند تشکیل شده است. هر دوخط روند، صعودی بوده اما شیب خط روند پایین به نسبت شیب خط روند بالای الگو، تندتر است.
  • تعداد برخورد: قیمت باید حداقل دو مرتبه با خط روند بالا و دو مرتبه با خط روند پایین الگو تماس (یا آنقدر نزدیک باشد که بتوان آن را برخورد تلقی کرد) داشته باشد.

شکل الگوی رایزینگ وج

  • زمان: مدت زمانی که قیمت درون این الگو نوسان می‌کند، عموما بیشتر از یک ماه (در تایم فریم روزانه) نخواهد بود. البته برای این مورد، الزامی وجودی ندارد، اما عمده الگوهای رایزینگ وج با عملکرد مطلوب، کمتر از یک ماه به طول انجامیده‌اند.

موارد بالا، پارامترهایی است که در بین تحلیلگران مقبولیت بیشتری دارد. لذا برای تشخیص این الگو حتما باید موارد بالا را کنترل کرد.

آقای بولکوفسکی برای ارزیابی این الگوی نموداری، 621 الگو را مورد بررسی قرار داده است. از بین 621 الگوی کنج صعودی، 429 الگو (70 درصد)، شکست رو به پایین و 192 الگو (30 درصد)، شکست رو به بالا داشته‌اند. این آمار صحبتی که در ابتدای مقاله شد را تایید می‌کند. این الگو در 70 درصد مواقع، شکست رو به پایین داشته و تنها در 30 درصد مواقع به عنوان یک الگوی ادامه دهنده عمل کرده است.

الگوی رایزینگ وج

شکست این الگو زمانی رخ می‌دهد که قیمت یکی از خط روندها را شکسته و آخرین معامله در بالای خط روند انجام شود (قیمت بسته شدن الگو) .

درصد خطای رایزینگ وج

آمار خطای الگوی رایزینگ وج ناامید کننده است. برای ارزیابی درصد خطای این الگو بسته به اینکه قیمت این پترن را به سمت بالا بکند یا به سمت پایین، درصد خطا متفاوت خواهد بود.

شکست روبه بالا (که در 30 درصد مواقع رخ خواهد داد) به طور میانگین 12 درصد خطا داشته و شکست رو به پایین (که در 70 درصد مواقع رخ خواهد داد) به طور میانگین 20 درصد خطا دارد. منظور از خطا این است که قیمت پس از اینکه الگو را شکسته، دوباره به الگو بازگشته و به عبارتی بازار به الگو بی اعتنا بوده و مطابق اهداف این الگو رفتار نکرده است. همانطور که مشاهده می‌کنید، این درصد خطا به نسبت سایر نمودارها، مقدار بالاتری است. لذا در زمان ترید با استفاده از این پترن، باید احتیاط بیشتری داشت.

اعتبار الگوی کنج صعودی

در مورد اعتبار الگوی رایزینگ وج می‌توانیم موارد زیر را کنترل کنیم، این موارد اعتبار این الگوی نموداری را افزایش خواهند داد:

  • یک الگوی Rising Wedge بلند (تغییرات قیمت در الگو زیاد باشد) نسبت به یک الگوی کوتاه (دوخط روند به‌هم نزدیک‌تر باشند) اعتبار بیشتری دارد.
  • یک الگوی رایزینگ وج عریض (از نظر زمان) نسبت به یک الگوی باریک، اعتبار بالاتری خواهد داشت.
  • هرچه حجم معاملات در زمان شکست الگو بالاتر باشد، اعتبار پترن بیشتر خواهد بود.

همچنین به‌طور کلی در تمامی الگوهای نموداری، کاهش حجم معاملات طی الگو، اعتبار را افزایش می‌دهد. رایزینگ وج هم از این قاعده مستثنا نیست، اما در مورد این پترن، الزامی برای کاهش حجم معاملات نیست. کاهش U شکل بودن حجم معاملات در این الگو زیاد دیده می‌شود.

الگوی رایزینگ وج

هدف الگوی رایزینگ وج

مواردی که در جلسه قبل در مورد فالینگ وج گفته شد، در مورد الگوی Rising Wedge نیز صادق است. در زمانی که الگو شکست رو به پایین دارد (70 درصد مواقع)، هدف این الگو، پایین‌ترین قیمت الگو بوده و در مورد شکست رو به بالا (30 درصد مواقع)، ارتفاع الگو به عنوان هدف آن درنظر گرفته می‌شود.

هدف کنج صعودی
هدف الگوی رایزینگ وج در شکست رو به پایین
هدف الگوی کنج صعودی
هدف الگوی کنج صعودی در شکست رو به بالا

در جلسه آتی به معرفی اندیکاتورها و اسیلاتورها خواهیم پرداخت.

ادامه دوره: اندیکاتورها و اسیلاتورها؛ قسمت بیستم و یکم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

قسمت قبل: الگوی کنح نزولی؛ قسمت نوزدهم آموزش تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

*در صورت داشتن سوال، کاربران می‌توانند آن را در گروه تلگرامی اکسچینو مگ مطرح نمایند.


برچسب ها:

ثبت نظر
نظرات کاربران (1 نظر)
ddddd

merci dadash

0 پاسخ دهید
03:06:17 1400/02/28