جلسه چهارم – حمایت و مقاومت (2)

در ادامه جلسه قبل، در این جلسه نیز به توضیح مفاهیم حمایت و مقاومت در نمودار ارزهای دیجیتال خواهیم پرداخت.
تبدیل سطوح مقاومت و حمایت به یکدیگر
لازم است یکی از جالبترین مباحث مربوط به مقاومت و حمایت را مطرح کنیم که همان تبدیل شدن آنها به یکدیگر است. هرگاه قیمت در یکی از این سطوح نفوذ کند و اصطلاحا آن رابشکند، نقش آن سطح معکوس شده و به دیگری تبدیل خواهد شد. به بیان دیگر، سطح مقاومت تبدیل به حمایت و سطح حمایت تبدیل به مقاومت میشود. به همین دلیل است که به آنها سطوح بازگشتی میگویند.

برای درک بهتر این اتفاق بهتر است بحث روانشناسی حمایت و مقاومتها را مطالعه کنید.
روانشناسی حمایت و مقاومت
برای روشن شدن مطلب اجازه دهید که افراد حاضر در بازارهایی مثل بازار ارزهای دیجیتال در هر سطح قیمتی را به سه دسته طبقهبندی کنیم:
- خریداران؛ تریدرهایی که در این سطح قیمتی پوزیشن خرید باز کرده و منتظر افزایش قیمت هستند.
- فروشندگان؛ تریدرهایی که در این سطح قیمتی پوزیشن فروش باز کرده و منتظر کاهش قیمت هستند.
- افراد بدون تصمیم؛ تریدرهایی که هنوز تصمیم برای ترید کردن در این سطح قیمتی ندارند.
فرض کنید قیمت از یک سطح حمایت، شروع به رشد کند. به بررسی رفتار این سه دسته تریدر خواهیم پرداخت.
“خریداران” که در این قیمت خرید کردهاند، در سود بوده و از خرید خود راضی هستند. ویژگی “طمع” باعث میشود که این “خریداران” افسوس بخورند که ای کاش “خرید بیشتری انجام داده بودند”، پس اگر قیمت دوباره به همان سطح حمایت بازگردد این افراد احتمالا دست به خرید مجدد خواهند زد.
“فروشندگان” که در سطح حمایتی پوزیشن فروش باز کردهاند، همزمان با بالا رفتن قیمت، وارد ضرر شده و در تحلیل خود دچار تردید میشوند. ویژگی “ترس” باعث میشود که این “فروشندگان” با خود بگویند ” به محض اینکه قیمت به سطح سربهسر من برسد، از این پوزیشن خارج خواهم شد” (پس این افراد در برخورد مجدد قیمت به حمایت دیگر فروشنده نخواهند بود).
“بدون تصمیمها” اکنون متوجه شدهاند که قیمت شروع به رشد کرده و تصمیم دارند در فرصت خوب بعدی خرید کنند و وارد بازار شوند.
در نتیجه، تریدرهای زیادی تصمیم دارند که در بازگشت مجدد قیمت به سطح حمایت، دست به خرید بزنند. این همان غالب شدن تقاضا بر عرضه است که باعث بالا رفتن قیمت ارزهای دیجیتال خواهد شد.
با این حال قیمت میتواند از این سطح حمایت، شروع به افت کرده، و حمایت قبلی خود را بشکند. حالا تمام افرادی که خرید انجام دادند،متوجه میشوند که اشتباه کردهاند. اینجاست که حمایت قبلی به مقاومت جدید تبدیل میشود. چیزی که سطح قبلی را به عنوان یک حمایت، دارای اعتبار بیشتری میکرد تعداد معاملات زیادی بود که در آن قیمت شکل میگرفت و این چیزی است که حالا آنرا به یک مقاومت تبدیل کرده است. این اتفاق در بسیاری از نمودارها رخ داده و رخ خواهد داد.
لازم است که یکبار تامل کنیم تا دریابیم چرا الگوهای قیمت و مفاهیمی مثل حمایت ومقاومت واقعا تا این حد کاربرد دارند. به طور حتم کاربرد آنها به دلیل جادوی نمودارها و یا خطوطی که روی آنها رسم میکنیم نیست. علت آن نمایش گرافیکی است که از نحوه رفتار و فعالیت تریدرها به دست میدهد.
جان مورفی میگوید:
تحلیل تکنیکال، علم روانشناسی سرمایهگذاران و عکسالعملهای آنها نسبت به تغییر شرایط بازار است. تصور اینکه خطوط رسم شده در نمودار ویژگی جادویی داشته و رفتار قیمتی را شکل میدهد یک تصور غلط است. این رفتار “گلهای انسان” است که باعث میشود وقتی قیمت به خط روند برخورد کند، تغییرجهت دهد نه اینکه واقعا آن خط روند ویژگی جادویی داشته و روند حرکت را تغییر میدهد.
اعتبار حمایت و مقاومت
هر چه تعداد معامله در سطح حمایت یا مقاومت بیشتر باشد اعتبار بیشتری برای آن پدید میآورد. زیرا معاملهگران بیشتری به آن منطقه اعتقاد دارند.
میزان معامله در منطقه حمایت یا مقاومت از دو طریق زیر میتواند تعیین شود:
- طول مدتی که قیمت در آن سطح باقی مانده است
- حجم معاملات
هر چه زمان باقی ماندن قیمت در یک سطح حمایت یا مقاومت طولانیتر باشد، اعتبار بیشتری برای آن سطح ایجاد میشود. به عنوان مثال اگر به مدت سه هفته در یک روند خنثی معاملات انجام شود و سپس قیمت ارزهای دیجیتال شروع به رشد کند آن منطقه به عنوان حمایت اهمیت بیشتری پیدا میکند نسبت به اینکه فقط سه روز در آنجا معامله انجام شده است. همچنین هرچه فاصله بین تماس قیمت با سطوح حمایت ومقاومت طولانیتر باشد آن سطح اعتبار بیشتری خواهد داشت. در مقابل فاصله کوتاه بین برخورد با سطوح مقاومتی و حمایتی، اعتبار آن سطح را کاهش میدهد. برای درک بهتر، تصویر زیر را مشاهده کنید.

حجم معاملات راه دیگری برای تعیین اعتبار خطوط حمایت و مقاومت میباشد. اگر سطح حمایت با حجم معاملات بالا همراه باشد نشان دهنده تعداد بیشتری از خریداران است و اهمیت آن حمایت را نسبت به زمانی که حجم معامله کمتری اتفاق افتاده باشد بیشتر میکند.
در انتهای این جلسه توصیف بسیار زیبایی که جان مورفی از نمودار قیمت دارد را برای مطالعه آوردهایم.
Human emotions and behavior are largely responsible for price movements in the markets. A price chart, then, can be thought of as a graphical representation of emotions such as fear, greed, optimism and pessimism, and human behavior, such as herd instinct. Price charts illustrate how market participants react to future expectations
ادامه دوره: جلسه پنجم – ساختار نمودارها (1)
سلام. وقتتون بخیر اول اینکه مرسی از سایت خوبتون که مطلب آموزشی خوبی به بیننده هاتون ارائه میدین. فقط اینکه من نتونستم مبحث "روانشناسی حمایت و مقاومت" رو پیدا کنم لطف میکنید اگر لینکشو قرار بدید. بسیار سپاسگزارم.
سلام. خواهش میکنم. در مورد روانشناسی حمایت و مقاومت الان مطلبی نداریم
ترجمه نقلقول: عواطف و رفتارهای انسانی تا حد زیادی مسئول تغییرات قیمت در بازارهاست. بنابراین می توان نمودار قیمت را به عنوان نمایشی گرافیکی از احساساتی مانند ترس، طمع، خوش بینی و بدبینی و رفتارهای انسانی مانند غریزه گله در نظر گرفت. نمودارهای قیمت نشان می دهند که فعالان بازار چگونه به آینده واکنش نشان می دهند.
سلام بسیار عالی با تشکر از مطالب مفیدتون