به عقیده مدیر دیجی‌نکس، تورم توسط فناوری کاهش می‌یابد


چگونه توسط فناوری و تکنولوژی می‌توان تورم را کاهش داد؟ سرمایه‌ گذاری در زمینه ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین در شرایط رکود کرونایی چقدر منطقی است؟

طی سال‌های اخیر، تکنولوژی های نوین نشان دادند که هیچ حد و مرزی برای پیشرفت نمی‌شناسند. این رشد شگفت‌انگیز، زندگی بشر را به صرفه‌تر و بازده فعالیت‌های او را بیشتر کرده است. اما به گفته ریچارد بی‌ورث (Richard Beyworth)، مدیرعامل شرکت دیجی‌نکس (Diginex)، از طرفی این پیشرفت‌ها به دلیل افزایش تورم، شاید آنگونه که به نظر می‌رسد به صرفه‌جویی اقتصادی در زندگی شهروندان کمکی نمی‌کند. «توسط فناوری می‌توان تورم را تا حد زیادی کاهش داد». این سخن مدیرعامل شرکت دیجی‌نکس است، شرکتی که در زمینه نوآوری در حوزه بلاک‌ چین و ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند.

تورم تکنولوژی
ریچارد بی‌ورث ؛ مدیرعامل دیجی‌نکس

آقای بی‌ورث به خاطر دارد زمانی آلبوم‌های موسیقی را روی سی دی و با قیمت ۱۶ پوند خریداری می‌کرد. در حال حاضر، مشتریان می‌توانند جدیدترین آلبوم‌های موسیقی را با استفاده از آی تونز (ITunes) و با قیمتی کمتر از نصف قیمت سابق خود در اختیار داشته باشند. در این مثال،‌ می‌توان مشاهده کرد فناوری توسط از میان برداشتن نیاز به تولید محصولات فیزیکی، قیمت تمام شده محصول را برای مشتری تا حد زیادی پایین آورده و در عین حال، باعث کاهش تورم و صرفه‌جویی در زمان شده است. این مسئله را می‌توان به دیگر حوزه‌های زندگی بشر تعمیم داد. حوزه مسکن، مواد غذایی و دیگر کالاها و خدمات طی دهه‌های گذشته پیشرفت‌های تکنولوژیک شگفت انگیزی را به خود دیده‌اند که هزینه‌های تولید و تامین را به میزان مناسبی پایین آورده است.

در سال‌های پس از سقوط اقتصادی سال ۲۰۰۸، آقای بی‌ورث در تلاشی برای محافظت از سرمایه خود در برابر تورم و وضعیت نامناسب اقتصاد، وارد فضای کسب و کارهای دیجیتالی و فناوری محور شد. در سال ۲۰۲۰ و با گسترش ویروس کرونا در سطح جهان، نگرانی‌ها در مورد کاهش ارزش پول به شکل چشمگیری افزایش یافت. سیاست‌های کنترلی دولت‌ها برای پیشگیری از گسترش کرونا در کنار کوچک شدن اقتصاد جهانی که ناشی از محدودیت‌های اعمال شده بود، بسیاری از دولت‌ها را به این واداشته تا به چاپ پول به عنوان راه حلی موقت برای این مشکل نگاه کنند. وضعیتی که به گفته بی‌ورث در حال تبدیل شدن به وضعیتی ترسناک و چشم اندازی تاریک برای آینده اقتصاد جهانی است:

اگر به نمودار رشد نقدینگی در چهل سال گذشته نگاه کنید، متوجه می‌شوید میزان نقدینگی تا پیش از سال ۲۰۰۸، با تقریب نسبتا خوبی ثابت مانده بود. پس از سال ۲۰۰۸، این مقدار افزایش یافته و شیب آن تنها بیشتر شده است. در آوریل (فروردین) امسال،‌ با افزایشی روبرو می‌شویم که به میزان یک چهارم کل افزایشی است که در چهل سال گذشته با آن مواجه بوده‌ایم. این افزایش ناگهانی تنها در مدت چهار ماه اتفاق افتاده است.

کاهش تورم توسط فناوری ؛ شاخص‌های بررسی وضعیت

هنگامی که بانک مرکزی آمریکا به ارزیابی وضعیت تورم می‌پردازد، شاخص اصلی که مورد بررسی قرار می‌گیرد، شاخص قیمت‌ها برای خریداران (CPI) است. این شاخص نشان می‌دهد یک شهروند معمولی در آمریکا با استانداردهای زندگی میانگین این جامعه، چه میزان پولی را برای خریدهای متداول خود پرداخت می‌کند؛ شاخصی که در نهایت وضعیت قیمت‌ کالاها و خدمات را در یک عدد به ما نشان می‌دهد. بی‌ورث خاطرنشان کرده که بانک مرکزی برای ترسیم اهداف خود در حوزه کنترل تورم، تنها به CPI توجه دارد. هرچند به نظر او، کاهش ارزش پول با تغییرات CPI متفاوت است.

قیمت بسیاری از محصولات و خدمات توسط نوآوری‌ها و پیشرفت‌ها در حوزه‌ی فناوری طی چند سال اخیر تا حد زیادی کاهش یافته است و این امر به خودی خود به کاهش تورم در کالاها و خدمات کمک شایانی کرده است. بانک مرکزی در واقع تصور می‌کند با این کاهش قیمت تمام شده در محصولات، می‌تواند تورم را کنترل کند. در حالی که قیمت کالاها و خدمات به واسطه رشد تکنولوژی باید کاهش یابد نه اینکه یکسان باقی بماند. به گفته بی‌ورث، هدف‌گذاری بر کنترل CPI آدرس اشتباه دادن است. به علت رشد و گسترش روزافزون تکنولوژی، بالا رفتن این شاخص امکان پذیر نیست مگر آن که دولت و بانک مرکزی کنترل‌شان بر پول ملی خود را از دست بدهند:

در واقع بانک‌های مرکزی تلاش می‌کنند تا به نرخ تورم دو درصد در سبد کالایی برسند، که قیمت آن روز به روز در حال کاهش است

تورم تکنولوژی

در سال ۲۰۲۰ و در میان چاپ روزافزون پول و محدودیت‌های ناشی از گسترش ویروس کرونا، جوامع با افزایش نسبتا سریع قیمت‌ها روی کالا و خدماتی روبرو هستند که در تعداد محدودی تولید می‌شوند. افزایش قیمت املاک و مستغلات مثال خوبی در این حوزه است. این افزایش قیمت‌ها، ریشه در جنبه‌هایی از کاهش ارزش پول دارد که آقای بی‌ورث ذکر کرده بود. از طرفی، تورم به نفع دولت‌هایی است که بدهکار هستند. به نقل از بی‌ورث :«دولت آمریکا در بدهی سنگینی به سر می‌برد. در نتیجه اگر پول بی‌ارزش باشد، این بدهی‌ها نیز بی‌ارزش می‌شوند. این بازی است که همه در حال بازی کردن آن هستند. این تورم و وضعیت نقدینگی نشان می‌دهد که تنها راهی که می‌توان توسط آن ثروت خود را حفظ کرد و از کاهش ارزش دارایی‌ها جلوگیری نمود، سرمایه‌گذاری آن در دارایی‌های با ارزش مانند حوزه‌ فناوری است. دارایی‌هایی که اکنون بر سر آن رقابت وجود دارد»

به نظر مدیرعامل شرکت دیجی‌نکس، سرمایه گذاری در بازار بورسی که در سال ۲۰۲۰ رو به رشد بوده و یا سرمایه‌گذاری در بیت کوین را در شرایط کنونی، منطقی‌تر و ایمن‌تر ارزیابی می‌کند. به نقل از او :«به همین خاطر است که تقاضا برای بیت کوین روز به روز افزایش خواهد یافت». بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ در سال ۲۰۲۰ وارد فضای خرید و فروش بیت کوین شدند و به این حوزه، به چشم حصاری امن برای سرمایه گذاری نگاه می‌کنند.

منبع: CoinTelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)