بررسی معیارهای اصلی تحلیل قیمت BTC در رسیدن به سقف 20،000 دلار


سه معیار فاندینگ ریت، حجم معاملات اسپات و نسبت خرید به فروش بیت کوین، امکان تحلیل روند صعودی یا نزولی قیمت BTC را برای تریدرها فراهم می‌کنند.

تریدرهای ارزهای دیجیتال برای تحلیل روند صعودی یا نزولی قیمت BTC از معیارها و شاخص‌های متفاوتی بهره می‌برند. این معیارها شامل حجم معاملات، وجه تضمین معاملات آتی (futures premium) و پوزیشن تریدرهای برتر بیت کوین در صرافی‌های بزرگ هستند. با ما در ادامه همراه باشید تا به بررسی دقیق‌تر هر یک از آنها بپردازیم.

طی هفته گذشته، قیمت بیت کوین به سطح 20،000 دلاری نزدیک شد، همین امر نیز موجب شده تا برخی از تریدها صبر خود را از دست بدهند. از نظر برخی از این افراد، کمبود مومنتوم صعودی به ویژه با توجه به 16،200 دلاری شدن BTC در هفته گذشته، مشکل‌ساز خواهد بود. تریدرهای باتجربه می‌دانند که برخی ازشاخص‌های کلیدی می‌توانند نشانه‌هایی از تغییر روند قیمت را آشکار کنند.

وجود تعداد اندکی از شاخص‌های نزولی، دلیل بر ریزش قیمت ارزهای دیجیتال نیستند، اما اغلب نشانه‌هایی از نقاط ضعف را بروز می‌دهند. هر تریدر، سیستم مخصوص به خود را برای تحلیل روند قیمت BTC دارد که در صورت تحقق سه شرط نزولی یا بیشتر، عملی خواهند شد. البته هیچ قانون خاصی برای دانستن زمان مناسب خرید یا فروش بیت کوین و سایر رمز ارزها وجود ندارد.

قرارداهای آتی نباید تحت نظارت صرافی‌ها معامله شوند

برخی از وب‌سایت‌ها میزبان شاخص‌های معاملاتی هستند که مدعی نشان دادن نسبت خرید به فروش (long-to-short ratio) دارایی‌های مختلف هستند. اما در حقیقت، این شاخص‌ها تنها حجم پیشنهادات خرید و فروش انباشته را مقایسه می‌کنند. برخی دیگر به داده‌های جدول رده‌بندی مراجعه کرده و به بررسی حساب‌هایی که از رتبه‌بندی انصراف نداده‌اند می‌پردازند، که البته چندان هم دقیق نیست.

بیشتر بخوانید: تفاوت بین معاملات لانگ (Long) و شورت (Short) چیست؟

یک روش بهتر برای تحلیل قیمت BTC، نوجه بر فاندینگ ریت قرارداد فیوچرز perpetual (سواپ معکوس) است. قرارداهای پرپچوال تسویه نشده خریداران و فروشندگان در تمامی قراردادهای آتی با یکدیگر مطبقت دارند. هیج راهی برای عدم تعادل وجود ندارد، چراکه هر معامله به خریدار (لانگ) و فروشنده (شورت) نیاز دارد.

فاندینگ ریت نشان می‌دهد که هیچ خطر ایجاد عدم عادلی وجود ندارد. وقتی فروشندگان خواهان لوریج (Leverage) بیشتر هستند، فاندینگ ریت منفی می‌شود. بنابراین، این تردیدرها افرادی هستند که کارمزدها را پرداخت می‌کنند.

نمودار معاملات آتی perpetual تحلیل قیمت بیت کوین
فاندینگ ریت هفتگی معاملات آتی perpetual بیت کوین. منبع: Digital Assets

تغییرات ناگهانی به دامنه منفی نشان دهنده تمایل شدید به باز نگه داشتن پوزیشن‌های شورت است. در حالت ایده‌آل، سرمایه‌گذاران جهت جلوگیری از ناهنجاری‌های احتمالی، همزمان دو مبادله را رصد می‌کنند.

فاندینگ ریت ممکن است انحراف‌هایی را به‌همراه داشته باشد، چراکه این ابزار مورد علاقه تریدرهای خرد است و بنابراین تحت تأثیر لوریج‌های اضافی قرار می‌گیرد. تریدرهای حرفه‌ای تمایل دارند که تسلط کاملی بر قراردادهای آتی بلند مدت و دارای تاریخ انقضاء تعیین شده داشته باشند. با سنجش معاملات آتی گرانتر در مقابل بازار اسپات منظم، یک تردیر می‌تواند سطح صعودی خود را تخمین بزند.

وجه تضمین معاملات آتی تحلیل قیمت BTC
ماه ژانویه 2021 (دی ماه 99) وجه تضمین معاملات آتی BTC. منبع: Digital Assets Data

توجه کنید که معاملات آتی دارای تاریخ تعیین شده، معمولا باید با 0.5 درصد یا بالاتر از وجه تضمین در برابر معاملات اسپات عادی ترید شوند. هر زمان که این پریمیوم خنثی یا منفی شود، نشان‌دهنده یک هشدار جدی است. چنین شرایطی که به آن خسارت دیرکرد نیز گفته می‌شود، روند نزولی شدیدی را نشان می‌دهد.

بررسی حجم بازارهای اسپات برای تحلیل قیمت BTC

تریدرهای حرفه‌ای علاوه بر نظارت بر قراردادهای آتی، حجم بازارهای اسپات را نیز بررسی می‌کنند. شکستن یک سطح مقاومت مهم در حجم اندک، به‌نوعی فریبنده و جذاب است. معمولا، حجم کم عدم اعتماد به نفس را نشان می‌دهند. بنابراین تغییرات قابل توجه قیمت باید با حجم معاملات قوی همراه باشد.

نمودار مبادلات اسپات تحلیل قیمت BTC
مجموع حجم مبادلات اسپات BTC. منبع: Coinalyze.net

اگرچه حجم‌های اخیر بالاتر از حد متوسط بوده است، اما تریدرها باید نسبت به نوسانات قابل توجه زیر 3 میلیارد دلار در حجم روزانه خصوصا بر اساس 30 روز گذشته، تردید داشته باشند. با توجه به داده‌های به‌دست آمده ماه گذشته، این حجم معیار بنیادی برای تحلیل تریدرهایی است که تلاش می‌کنند قیمت بیت کوین را از سطح 20،000 دلار عبور دهند.

تریدرهای برتر می‌توانند نسبت خرید به فروش را بر اساس تغییرات قیمت پیش‌بینی کنند

یکی دیگر از معیارهای اصلی تحلیل قیمت BTC برای سرمایه‌گذران زیرک، نسبت خرید به فروش تریدرهای برتر است که می‌توان در صرافی‌های رمز ارزی پیشرو به آن‌ها دست یافت. از آنجایی که اغلب میان روش‌های تحلیلی صرافی ‌ها اختلافاتی وجود دارد، افراد باید به‌جای ارقام مطلق، تغییرات را بررسی کنند.

نسبت خرید به فروش تریدرهای بایننس
نسبت خرید به فروش (long-to-short) تریدرهای بیت کوین صرافی بایننس. منبع: Binance

یک حرکت ناگهانی زیر 1.00 نسبت خرید به فروش یک نشانه هشداردهنده در مثال فوق خواهد بود. این امر به‌خاطر داده‌های 30 روزه گذشته و رقم فعلی 1.23 پوزیشن‌های لانگ است. همان‌گونه که قبلا عنوان شد، این نسبت ممکن است تا حد زیادی میان صرافی‌ها متفاوت باشد، اما می‌توان برای جلوگیری از مقایسه مستقیم آن را خنثی کرد.

نسبت خرید به فروش تریدرهای برتر در اوکی‌اکس
نسبت خرید به فروش تریدرهای برتر BTC در صرافی اوکی‌اکس. منبع: Bybt.com

برخلاف صرافی بایننس (Binance)، تریدرهای برتر اوکی‌اکس (OKEx) سطح زیر 1.00 را هولد می‌کنند که البته لزوما نمایانگر روند نزولی نیست. با توجه به داده‌های سی روزه آن، ارقام زیر 0.75 باید نگران‌کننده تلقی شوند. هیچ قاعده یا روش قطعی برای پیش‌بینی افت بزرگ قیمت وجود ندارد، زیرا برخی از تریدرها قبل از ورود به موقعیت‌های شورت یا بستن پوزیشن‌های لانگ خود به چند شاخص نشان‌دهنده روند نزولی نیاز دارند.

بر این اساس، نظارت بر فاندینگ ریت، حجم اسپات و نسبت خرید به فروش تریدرهای برتر، دیدگاه واضح‌تری نسبت به مطالعه ساده الگوهای کندل استیک (candlestick) و نوسانگران عمومی (general oscillators) مانند شاخص RSI (قدرت نسبی) و اندیکاتور مک دی (MACD) فراهم می‌کند. این امر بدین جهت است که معیارهای مورد بحث اندازه‌گیری مستقیم احساسات تریدرهای حرفه‌ای را ارائه می‌دهد و داشتن چشم‌انداز مشخص‌تری در این خصوص بسیار مهم است، زیرا ارز بیت کوین در تلاش برای شکستن سطح قیمت 20،000 دلاری است. بدین ترتیب تحلیل قیمت BTC با استفاده از این معیارها علاوه بر سهولت، تا حد زیادی نیز قابل قبول خواهد بود.

منبع: Cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)