ابتلای ترامپ به کووید-19 چه اثری روی بیت کوین دارد؟


با ابتلای دونالد ترامپ به کووید-19 چه سرنوشتی در انتظار بازار ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و اتریوم و سایر رمز ارز ها طی روزهای آینده خواهد بود؟

بیت کوین تنها دارایی امنی بود که پس از انتشار اخبار مربوط به ابتلای دونالد ترامپ به کووید-19 با رشد قیمت همراه نشد. قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال در واکنش به این خبر، 3.52 درصد کاهش یافت و به زیر 10,400 دلار رسید. این افت قیمت دقیقا پس از ریزش بازار ارزهای دیجیتال به سبب دستگیری آرتور هیز (Arthur Hayes) مدیر صرافی بیتمکس به دلیل آنچه که نقض قوانین مرتبط با پولشویی ایالات متحده ذکر شده، اتفاق افتاد. بیتمکس یکی از بزرگترین صرافی‌های ارائه دهنده ابزار مشتقه مانند قرارداد آتی یا فیوچرز (Futures) برای رمز ارزهایی نظیر Bitcoin است.

بیشتر بخوانید: خروج 45000 واحد بیت کوین از صرافی بیتمکس پس از دستگیری مدیر عامل آن به اتهام پولشویی

ابتلای ترامپ به کووید 19

انتشار خبر ابتلای دونالد ترامپ و همسرش ملانیا به کووید-19 در واقع جان دوباره‌ای به فروشندگان بازار داد و روند نزولی ادامه یافت. واکنش بازارهای مالی جهانی به این خبر نیز منفی بود و شاخص‌های بورس آمریکا نظیر S&P500 با ریزش همراه بودند. با این حال، قیمت دارایی‌هایی نظیر طلا، دلار و اوراق قرضه افزایش یافت. بیت کوین تنها دارایی در دسته دارایی‌های ذخیره ارزش بود که بر خلاف سایرین نه تنها رشد نکرد، بلکه قیمتش کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: ابتلای ترامپ به کرونا و ریزش بازارهای مالی در واکنش به آن

احتمال افزایش نوسانات

جف هنریکسن (Jeff Henriksen)، هم‌بنیان‌گذار و مدیر اجرایی سرمایه گذاری ثورپ اباتس (Thorpe Abbotts)، در گفتگویی با CNBC خاطر نشان کرده که ابتلای ترامپ به کووید-19 دوباره این پاندمی را به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل کرده و انتظار دارد کل بازارهای جهانی طی این مدت پرنوسان باشند:

چنین روالی درچند ماه اخیر نیز حاکم بوده است. شما این روزها می‌بینید که عملکرد سهام شرکت‌ها و صنایعی که همه‌گیری ویروس کرونا روی آن‌ها بی تاثیر است، چه تفاوتی با سهام شرکت‌هایی دارد که از این پاندمی ضربه خورده‌اند.

از ابتدای سال 2020 تاکنون، بیت کوین همواره با ترس از احتمال اصلاح بازار سهام معامله شده است. در ابتدای مارس 2020 (اسفند 98) ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال در کمتر از 48 ساعت بیش از 60 درصد کاهش یافت. این افت احتمالا به دلیل نیاز به نقدینگی توسط برخی از سرمایه‌گذاران در بازارهای سنتی مانند سهام و فارکس برای جلوگیری از لیکوئید شدن پوزیشن‌ها بوده است.

ابتلای ترامپ به کووید-19

آقای هنریکسن معتقد است که ابتلای ترامپ به کووید-19 تردیدهای پیرامون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در 3 نوامبر (13 آبان) را افزایش داده است. وی افزود که انتظار دارد سهام شرکت‌های حوزه تکنولوژی عملکرد خوبی داشته باشند، اما در مورد شرکت‌های سطح پایین و دارای عملکرد نامناسب در شش ماهه اخیر، نمی‌توان انتظار عملکرد بهتری داشت.

اکنون بار دیگر بیت کوین در شرایط حساسی قرار گرفته، شرایطی که چند ماه پیش یک بار آن را تجربه کرد. در چنین شرایطی، احتمالا تقاضا برای پناه بردن به دارایی‌هایی مانند طلا و یا حتی حفظ پول نقد افزایش خواهد یافت و این اتفاق می‌تواند منجر به افزایش فشار فروش در بازار ارزهای دیجیتال شود.

به تعویق افتادن بسته حمایتی 2.2 تریلیون دلاری با ابتلای ترامپ به کووید-19

با توجه به اینکه پرزیدنت ترامپ قرنطینه شده، احتمال دارد که عرضه دومین بسته حمایتی 2.2 تریلیون دلاری به شهروندان آمریکایی به تعویق بیفتد. پنجشنبه هفته گذشته نانسی پلوسی (Nanci Pelosi)، سخنگوی دموکرات‌ها، از رای‌گیری و تصویب لایحه بسته حمایتی 2.2 تریلیون دلاری خبر داد. این رای‌گیری پس از آن انجام شد که مذاکرات خانم پلوسی و استیون منوچین (Steven Mnuchin)، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، برای این بسته تقریبا یک هفته به طول انجامید.

از آنجایی که پس از عرضه چک‌های حمایتی اول به شهروندان آمریکایی، تقاضا برای خرید بیت کوین و قیمت آن افزایش یافت، انتظار می‌رفت که چک‌های دوم نیز چنین تاثیری روی بازار ارزهای دیجیتال داشته باشند. لذا به تعویق افتادن ارائه بسته دوم به سبب ابتلای ترامپ به کووید-19 می‌تواند اثر منفی روی قیمت BTC داشته باشد. البته به خاطر داشته باشیم که طی یک هفته گذشته، بیت کوین در برابر ناملایمات بسیار سخت‌تری مقاوم بوده است. هک صرافی کوکوین و دستگیری مدیر صرافی بیتمکس از جمله این اتفاقات منفی برای ارزهای دیجیتال هستند.

منبع: Bitcoinist



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)