علل رشد 650 درصدی ارز IOST در سال 2021 چیست؟


ارز IOST در سال ۲۰۲۱ حدود ۶۵۰ درصد رشد قیمت داشته است. در این مقاله قصد داریم دلایل احتمالی این افزایش قیمت چشمگیر را بررسی کنیم.

برای پروژه‌هایی که می‌خواهند به‌روز باشند و سهم بیشتری از بازار کسب کنند، هماهنگ بودن با تازه‌ترین ترندهای دنیای رمز ارزها کاملا ضروری است. دو ترند محبوب این روزهای دنیای ارز دیجیتال «سیستم امور مالی غیر متمرکز» (DeFi) و «توکن غیر قابل تعویض» (NFT) نام دارند و ارز IOST نیز با بهره‌گیری از هر دو مورد توانسته جامعه کاربری خود را گسترش دهد. داده‌های «کوین تلگراف مارکتس» (Cointelegraph Markets) و «تریدینگ ویو» (TradingView) نشان می‌دهند که قیمت ارز IOST در فاصله هشتم ژانویه (۱۹ دی) تا هفده ام فوریه (۲۹ بهمن)، ۶۵۰ درصد رشد داشته و از 0.0058 به 0.045 دلار رسیده است. از ژوئن ۲۰۱۸ تاکنون، این بالاترین قیمت ثبت شده برای IOST به شمار می‌آید.

چارت تریدینگ ویو

علل این افزایش قیمت چشمگیر IOST در ۳ مورد خلاصه می‌شوند: ورود به حوزه دیفای، اضافه شدن قابلیت NTF در کنار ایجاد شدن یک بازار جدید که به کاربران اجازه می‌دهد به خرید و فروش آیتم‌های مخلتف بپردازند و دریافت حمایت استیکینگ قوی از سمت صرافی‌های بزرگ. این‌ها مواردی هستند که موجب افزایش شدید حجم بازار توکن IOST در سال ۲۰۲۱ شدند.

ورود توکن IOST به حوزه دیفای

اکنون نقش مرکزی تکنولوژی DeFi در گسترش اکوسیستم رمزارزها غیر قابل انکار است و توسعه دهندگان IOST نیز به تازگی اقداماتی انجام داده‌اند تا از این شرایط بیشترین بهره ممکن را ببرند. شلوغی شبکه و افزایش کارمزد گس (GAS) در بلاک چین اتریوم باعث شده تا تریدرها به دنبال جایگزینی برای آن باشند. شبکه IOST نیز از طریق شریک شدن با پلتفرم دیفای «دانی فایننس» (Donnie Finance)، به یکی از گزینه‌های جایگزینی اتریوم تبدیل شده است. خبر این شراکت در چهارم دسامبر ۲۰۲۰ (۱۴ آذر) منتشر شد و فرآیند رسمی آن نیز در ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) انجام شد.

در نتیجه این شراکت، دارندگان IOST قادر خواهند بود توکن‌هایشان را در این پروتکل سپرده‌گذاری کنند تا علاوه بر شرکت کردن در فرآیند مدیریت پلتفرم‌شان، توکن‌های DON هم کسب کنند. علاوه بر این، پس انتشار خبر این که دارندگان IOST به صورت ایردراپ (Airdrop) ۱۰ درصد از کل موجودی توکن‌های DON را دریافت خواهند کرد، قیمت ارز IOST رشد اضافه‌ای را تجربه کرد. این ایردراپ به منظور جذب کاربران برای تعامل با پلتفرم نوپای دانی فایننس انجام می‌شود.

توکن‌های غیر قابل تعویض، فعالیت جامعه کاربری را افزایش می‌دهند

مشابه سر و صدایی که پروژه «کریپتوکیتیز» (CryptoKitties) در بازار صعودی سال ۲۰۱۸ ایجاد کرد، NFTها بار دیگر به یکی از داغ‌ترین موضوعات دنیای رمز ارزها تبدیل شده‌اند. پس از انتشار استاندارد توکن غیر قابل تعویض IRC-722 در آپریل ۲۰۲۰، IOST با همکاری یک توسعه دهنده بازی بلاک چینی ژاپنی و شرکت «پلاتینیوم اگ» (Platinum Egg) یک بازار توکن‌های غیر قابل تعویض به نام «توکن لینک» (TokenLink) ایجاد کرد. این بازار با این هدف ایجاد شده بود که گیمرهای IOST بتوانند آیتم و توکن‌های NFT خود را از طریق یک روش امن معامله کنند.

این بازار یکی از دلایل اصلی رشد قیمت ارز IOST محسوب می‌شود؛ فعالیت نسخه بتای آن از ماه ژانویه آغاز شده و تمام کاربران IOST می‌توانند آیتم‌های بازی «کراس لینک» (CrossLink) را از طریق آن معامله کنند. کراس لینک یک بازی استراتژی GPS محور است که توسط شرکت پلاتینیوم اگ ساخته و در سپتامر ۲۰۲۰ عرضه شد. علاوه بر این، دستگاه‌های نظارتی ژاپنی، پلتفرم IOST را برای نمایش کاربرد تکنولوژی NFT در معامله همتابه‌همتای نیروی برق و اشتراک اطلاعات پزشکی (استفاده از توکن‌های NFT در بازارهای ثانویه، به عنوان حق مالکیتی که قابلیت نقدشوندگی دارد)، انتخاب کردند.

رشد قیمت ارز IOST در اثر حمایت استیکینگ

سومین عامل رشد سرسام آور ارز IOST، اضافه شدن قابلیت استیکینگ آن در چند صرافی بزرگ مثل بایننس (Binance) و هیوبی (Huobi) است. با گسترش یافتن حوزه دیفای و ارائه شدن راه‌های بیشتر برای درآمدزایی دارندگان توکن‌ها در یک روش کاملا غیر متمرکز، صرافی‌های متمرکز بیشتری مجبور شده‌اند برای جذب نقدیندگی و کاربر، محصولات سرمایه گذاری با سوددهی بالا عرضه کنند. در طول ماه ژانویه، چندین صرافی بزرگ اعلام کردند که از استیکینگ IOST پشتیبانی می‌کنند و سود سالانه قراردادهای استیکینگ آن‌ها در محدوده ۲۰ (صرافی هیوبی) تا 54.49 درصد (صرافی بایننس) قرار داشت.

شراکت IOST با صرافی هیوبی باعث شده تا استیبل کوین HUSD به اکوسیستم آن اضافه شود. این یک اتفاق مهم برای IOST محسوب می‌شود، چون اولین استیبل کوین به بلاک چین آن آمده و احتمالا با خودش لیکوئیدتی جدید خواهد آورد.

فاندامنتال‌های رو به رشد و شرایط بازاری که به افزایش قیمت IOST منجر شد

بر اساس داده‌های کوین تلگراف مارکت پرو (Cointelegraph Markets Pro)، بازار IOST اخیرا شرایط مساعدی را تجربه کرده است. امتیاز «ورتکس» (VORTECS) این رمز ارز، از پانزدهم فوریه (۲۷ بهمن) رو به افزایش بوده، یعنی درست ۴۸ ساعت قبل از شروع افزایش ۸۰ درصدی IOST. امتیاز ورتکس یک مقایسه الگوریتمی از شرایط فعلی و گذشته بازار است که از ترکیبی از داده‌هایی مثل احساسات بازار، حجم معاملات، تغییرات قیمتی اخیر و میزان توجه توییتری به دست می‌آید.

امتیاز ورتکس

از هشتم ژانویه (۱۹ دی) تاکنون، حجم معاملات روزانه IOST از ۱ میلیارد دلار هم عبور کرده است که افزایش میزان علاقه مردم به این پروتکل را نشان می‌دهد.

منبع: cointelegraph



ثبت نظر
نظرات کاربران (0 نظر)